KOTORIBA Centar mjesta krasit će novouređena tržnica

Na oko 1300 kvadrata prostirat će se budući poslovni centar Kotoribe. Time će to mjesto dobiti novi, moderniji izgled, ali i nove sadržaje kojih trenutno u mjestu nema.

– Želja nam je u centru Kotoribe izgraditi modernu poslovnu zgradu u kojoj bi svoje mjesto našle različite uslužne djelatnosti, uz nju urediti trg i izgraditi novu tržnicu – rekli su nam načelnik Ljubomir Grgec (SDP) i njegov zamjenik Roberto Ujlaki (SDP). U prvoj fazi obavljeni su zemljani radovi, a ovih dana krenula je druga faza uređenja multifunkcionalne nadstrešnice na tržnici.

U drugoj fazi koja obuhvaća betonske, bravarske i krovopokirvačke radove, izgradit će se polivalentna nadstrešnica s pratećim prostorima na tržnici. Vrijednost ovih radova koji su povjereni čakovečkoj tvrtki Međimurje PMP iznose 385 tisuća kuna bez PDV-a i namirit će se iz općinskog proračuna.

Današnji izgled tržnice datira iz prošlog stoljeća. Ima svega nekoliko natkrivenih tezgi i ničim ne zadozvoljava današnje potrebe Kotoribe. Veći dio prodaje na njoj vrši se na otvorenom prostoru što dovoljno govori o uvjetima kupnje u vrijeme vremenskih nepogoda.

– Nova tržnica i okoliš oko nje u znatnoj će mjeri pozitivno promijeniti općinsko središte kamo će njenom izgradnjom biti preseljena mnoga općinska događanja – kaže Grgec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije