Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
KOTORIBA Centar mjesta krasit će novouređena tržnica

KOTORIBA Centar mjesta krasit će novouređena tržnica

Na oko 1300 kvadrata prostirat će se budući poslovni centar Kotoribe. Time će to mjesto dobiti novi, moderniji izgled, ali i nove sadržaje kojih trenutno u mjestu nema.

- Želja nam je u centru Kotoribe izgraditi modernu poslovnu zgradu u kojoj bi svoje mjesto našle različite uslužne djelatnosti, uz nju urediti trg i izgraditi novu tržnicu - rekli su nam načelnik Ljubomir Grgec (SDP) i njegov zamjenik Roberto Ujlaki (SDP). U prvoj fazi obavljeni su zemljani radovi, a ovih dana krenula je druga faza uređenja multifunkcionalne nadstrešnice na tržnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugoj fazi koja obuhvaća betonske, bravarske i krovopokirvačke radove, izgradit će se polivalentna nadstrešnica s pratećim prostorima na tržnici. Vrijednost ovih radova koji su povjereni čakovečkoj tvrtki Međimurje PMP iznose 385 tisuća kuna bez PDV-a i namirit će se iz općinskog proračuna.  

Današnji izgled tržnice datira iz prošlog stoljeća. Ima svega nekoliko natkrivenih tezgi i ničim ne zadozvoljava današnje potrebe Kotoribe. Veći dio prodaje na njoj vrši se na otvorenom prostoru što dovoljno govori o uvjetima kupnje u vrijeme vremenskih nepogoda.

 - Nova tržnica i okoliš oko nje u znatnoj će mjeri pozitivno promijeniti općinsko središte kamo će njenom izgradnjom biti preseljena mnoga općinska događanja - kaže Grgec.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!