Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
NAKON DEVET GODINA napokon povećane rodiljne i roditeljske potpore!

NAKON DEVET GODINA napokon povećane rodiljne i roditeljske potpore!

Hrvatski sabor u ponedjeljak je nakon devet godina povećao rodiljne i roditeljske potpore - zakon koji to omogućuje podržan je jednoglasno, sa 122 glasa 'za'.

Za potpore, koje bi 'vrijedile' od 1. srpnja, država je za ovu godinu osigurala 156,6 milijuna kuna, za iduću 313 milijuna, a za 2019. 346,5 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Maksimalan iznos naknade za drugih šest mjeseci roditeljskog dopusta za zaposlene roditelje povećava se sa 2660 kuna na 3991 kunu, za nezaposlene te zaposlene roditelje koji ne udovoljavaju propisanom uvjetu staža od 12, odnosno 18 mjeseci sa 1663 kune na 2328 kuna.

Naknada roditeljima s blizancima, za treće i svako sljedeće dijete do treće godine života djeteta povećava se sa 1663 kune na 2328 kuna, javljaju Vijesti.hr.

Sabor je izmijenio zakone o državnim službenicima i namještenicima, o kvaliteti zraka, o lovstvu, o autorskim i srodnim pravima, donio novi zakon o morskom ribarstvu te zakon kojim se potvrđuje Sporazum između hrvatske Vlade i Kabineta ministara Ukrajine o suradnji u području sprječavanja katastrofa i uklanjanja njihovih posljedica.

Odlučio je i da će se 16. ožujka obilježavati kao Hrvatski dan osviještenosti o debljini.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!