POTPISAN UGOVOR Općini Goričan 3,5 milijuna kuna europskih sredstava

Upravljačko tijelo sa slovenskim i hrvatskim vodećim partnerima potpisalo ugovore o sufinanciranju iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Programa suradnje Interreg V – A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020.

U utorak, 4. srpnja u Slovenskoj Bistrici načelnik općine Goričan Mario Moharić, ispred vodećeg partnera potpisao je ugovor o dodjeli 988.743,19 eura bespovratnih sredstava. U odobrenom projektu uz vodećeg partnera Općinu Goričan, projektni partneri su Općina Šentilj, Turistička zajednica Međimurske županije i Zavod za turizem Maribor-Pohorje.

Kod potpisivanja ugovora načelnik općine Goričan Mario Moharić obratio se svima prisutnima pozdravom u ime svih partnera te istaknuo:

‘Projekt Buđenje ima veliki značaj za samu Općinu Goričan, ali i Međimursku županiju kao cjelinu u vidu razvoja održivog turizma. Zahvaljujući planiranim projektnim aktivnostima, Općina će naglasak staviti na razvoj turizma temeljenog na postojećim arheološkim nalazištima koja su do sada bila zanemarivana, a predstavljaju ogromni potencijal.

Također, ovo je prvi korak u razvoju suradnje sa slovenskim organizacijama. Suočavamo se sa sličnim izazovima te težimo ostvarenju istih ciljeva – razvoj održivih oblika turizma, što će se u konačnici pozitivno odraziti i na jačanje konkurentnosti ovog područja. Zahvaljujem se na dobroj suradnji svim projektnim partnerima za vrijeme pripreme projektne prijave te mi je zadovoljstvo surađivati s istima u realizaciji planiranih projektnih aktivnosti u naredne 2 godine.”

Za aktivnosti u Goričanu planirano je 468.137,50 eura iz kojih se planira: uspostava regionalnog turističkog centara uz stari granični prijelaz, istražiti i promovirati arheološke lokalitete “Župnikov vrt” i “Nekropola pod tumulima u Goričanu” te omogućiti pristup turistima, razvoj zajedničkih HR-SLO turističkih proizvoda te promocija regije i novodefiniranih turističkih sadržaja.

Projekt će se provoditi do sredine 2019. godine. Nakon službenog dijela ceremonije potpisivanja ugovora u Dvorcu Slovenska Bistrica načelnik općine Goričan dogovorio je sa županom općine Šentilj Štefanom Žvab, radno ljeto i izradu još dva projekta kroz ljetne mjesece i prijavu na natječaj u rujnu mjesecu ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije