Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
POSKUPLJUJE STRUJA Računi na godišnjoj razini viši za 168 kn

POSKUPLJUJE STRUJA Računi na godišnjoj razini viši za 168 kn

Od kolovoza poskupljuje strujaNaime, u sljedećih tjedan dana ministar energetike donijet će odluku o povećanju naknade za poticanje obnovljivih izvora energije pa će se povećati računi za električnu energiju, pišu 24sata.

Poskupljenje će se primjeniti već na račune za srpanj pa će građani to vidjeti na računima koji će u poštanske sandučiće stići u kolovozu. Odluka o povećanju naknade za obnovljive izvore očekuje se sljedeći tjedan, formalno najvjerojatnije na sljedećoj sjednici Vlade.

Posljednje informacije govore o povećanju naknade sa 3,5 lipa po kilovatsatu na 7,5 ili 8,5 lipa, no najvjerojatnije će povećanje biti na 7,5 lipa jer je to Mostov ministar Dobrović neposredno prije izlaska iz vlade i lokalnih izbora sve tehnički pripremio, a sada se nema više vremena za odgađanje odluke.

Prema izračunima stručnjaka za Novu TV uz povećanje naknade na 7,5 lipa, račun za struju prosječnog kućanstva koje troši 300 kilovatsati na mjesec bi se sa sadašnje 272 kune povećao na 286 kuna. Na godišnjoj razini to je poskupljenje za 168 kuna.

U ponedjeljak ili utorak ministar energetike Ćorić bi trebao održati sastanak sa zainteresiranim stranama, distributerima električne energije, proizvođačima struje iz obnovljivih izvora energije te predstavnicima industrije. Iz Vlade su obećali pripremiti ozbiljne kompenzacijske mjere za poduzetnike kako bi gospodarstvo što imalo što manje štete od poskupljenja no zasad još nema nekih konkretnih dogovorenih mjera, zaključuju 24sata.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!