Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
ŽUPAN POSAVEC proglasio elementarnu nepogodu od tuče

ŽUPAN POSAVEC proglasio elementarnu nepogodu od tuče

Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom u pojedinim područjima Međimurske županije, 11. srpnja 2017. godine nastale su velike materijalne štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama, krmnom bilju, vinogradima i voćnjacima, građevinskim objektima i infrastrukturi (cestama i putevima).

>>> VIDEO I FOTO Nevrijeme s tučom pogodilo međimurski kraj

>>> STRAŠNO Vjetar nosio krovove i čupao drveća, kućica pala na auto...

>>> SIVICA 'Tuča joj je razbila glavu, jedva smo joj zaustavili krvarenje...'

>>> DAN POSLIJE Župan Posavec obišao Međimurje nakon nevremena

Zbog štete koja je nastala na području grada Čakovca, te općina Dekanovec, Domašinec, Gornji Mihaljevec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Vratišinec, župan Međimurske županije Matija Posavec danas je proglasio elementarnu nepogodu od tuče. 

Općinska i Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obilaze stradala područja, te su prema prvim procjenama štete višemilijunske.

Vremenske neprilike nisu zaobišle Međimursku županiju, pa je tako olujno nevrijeme s jakim vjetrom i tučom 11. srpnja u poslijepodnevnim satima zahvatilo mnoga županijska područja.

Oštećene su poljoprivredne kulture, te mnogi građevinski i komunalni objekti i privatna imovina, te su zadovoljeni svi uvjeti za proglašenje elementarne nepogode od tuče.

U mnogim mjestima došlo je i do 100% stradanja pojedinih poljoprivrednih kultura, a posebice su stradali nasadi vinograda i kukuruza.

Ovom Odlukom obvezuju se Gradska i Općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda da u roku od osam dana od dana nastanka elementarne nepogode izrade izvješća o procjeni ukupne štete i dostave u roku od 60 dana Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a koje će završno izvješće dostaviti Državnom povjerenstvu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!