POREZNA UPRAVA ‘Povrat poreza je dobilo 78 posto obveznika’

Porezna uprava objavila je u utorak da je do sada povrat poreza i prireza na dohodak za prošlu godinu dobilo gotovo 793 tisuće građana ili njih 78 posto od nešto više od milijun građana obuhvaćenih posebnim postupkom, a do sada je za povrat isplaćeno gotovo 802 milijuna kuna, pišu 24sata.

Porezna uprava je 4. kolovoza započela s procesom izvršenja povrata poreza na dohodak obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom te je do 22. kolovoza, od 1.015.153 poreznih obveznika kojima je utvrđena razlika za povrat, izvršen povrat za 792.689 poreznih obveznika odnosno za 78 posto. Tim je građanima do sada izvršen povrat u ukupnom iznosu od 801,85 milijuna kuna, što je 76 posto od ukupnog iznosa povrata od 1,05 milijardi kuna koji je utvrđen temeljem izdanih rješenja u posebnom postupku, objavljeno je na internet stranicama Porezne uprave.

Poreznici ujedno najavljuju da će građanima kojima još nije izvršen povrat više plaćenog poreza na dohodak on biti isplaćen do kraja kolovoza.

Po podacima Porezne uprave, do sada ja povrat poreza i prireza na dohodak dobilo više od 85 tisuća građana s područja grada Zagreba, a njima je isplaćeno oko 120 milijuna kuna povrata. U provedenom posebnom postupku utvrđeno je da povrat poreza i prireza na dohodak za prošlu godinu treba dobiti gotovo 180 tisuća obveznika s područja Zagreba, a njima će ukupno biti isplaćeno gotovo 250 milijuna kuna.

Slijede građani s područja Splitsko-dalmatinske županije gdje je njih nešto manje od 80 tisuća dobilo više od 80 milijuna kuna povrata, dok ukupno oko 120 tisuća obveznika s područja te županije treba dobiti oko 130 milijuna kuna povrata.

Na području Zagrebačke županije ukupno oko 70 tisuća građana treba dobiti oko 70 milijuna kuna povrata, a do sada je oko 65 milijuna kuna povrata dobilo njih oko 65 tisuća, javljaju 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije