RESTORAN ZLATNI BREG Sedam zlatnih godina međimurske gastronomije

Prije sedam godina su Ivan i Biserka Tarandek u Zasadbregu otvorili restoran kojeg su nazvali Zlatni breg jer oboje su tako doživljavali brijeg na kojemu se nalazi njihovo gospodarstvo u sklopu kojeg je i restoran. A kako je uistinu breg zlatan, a jednako tako zlatan i restoran uvjerilo se tisuće njihovih gostiju.

Brijeg je lijep jer se s njega pruža pogled na veliki dio Međimurja, Prekmurja, Podravine, Varaždina te dijelova južne Mađarske, lijep je u svako doba godine, zrak je čist i zdrav i blizu je glavnih prometnica, a ipak daleko od svih gužvi današnjice. Jednostavno je lijep!

Restoran, odnosno njegova enogastronomska ponuda pak su raznovrsni, s naglaskom na tradicionalnu međimursku kuhinju i vinarstvo čemu doprinose ponajprije vlasnici Ivan i Biserka. Ivan je dugo godina radio u mesnoj industriji i fanatično je ambiciozan i poslovan, ali ujedno i vrlo susretljiva osoba koja cijeni svakog gosta, što oni prepoznaju i rado u Zlatni breg dolaze zbog njega.

Vrlo dobar je vinogradar i vinar, te svoje vino toči s ponosom. Biserka, pak je, ako ne najbolja, onda zasigurno među vodećim međimurskim kuhari(ca)ma, koja je kulinarstvo učila kod kuće u svojoj Markovčini, dosta i kod suprugove majke, potom u legendarnoj mačkovečkoj Međimurskoj hiži, a savršenstvo zanata stekla radeći u Gospodarskoj školi Prelog uz stalno usavršavanje, ali i očuvnjem tradicionalne domaće međimurske kuhinje, te blagim dodatkom europske pučke kulinarike.

Sada sve to daje svojim gostima, bili oni pojedinačni ili u grupama, kojih je zapravo i najviše (svadbe, rođendani, imendani, krstitke, obljetnice…). Tijekom cijele godine kuhinja koristi (priprema i poslužuje) sezonsko voće i povrće, od proljetnog mladog luka, trešanja i gljiva, preko ljetnih krastavaca, marelica i graška, jesenjih tikvi, grožđa i paprike do zimskog kiselog zelja, kompota i vina.

Mesna jela u Zlatnom bregu su rapsodija i odabir uistinu nije jednostavan, ali tu je da pomogne Ivanov i Biserkin unuk Abel Tarandek, koji je kelner (konobar) ali ne bilo kakav, nego Bajsićeva (Josip Bajsić) škola i kako sam kaže s kulinarstvom u genima.

Knjiga se može napisati o delicijama i emocijama u Zlatnom bregu (podrobnosti imaju na vlastitoj internetskoj stranici- ispisati zlatni breg) a prava slika može se vidjeti i doživjeti pohodom k njima svakog dana od 10 do 22 sata, te vikendom od 10 do 02 sata slijedećeg dana. Iz Zlatnog brega gosti odlaze sa: ‘Sve je bilo za pet, doći ćemo k vama opet’.

Isplati se doći u Zlatni breg u dragi Zasadbreg! Ako ne prije, za Martinje sigurno, jer Ivan priređuje trodnevne vinske svečanosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije