MEĐIMURCI na Plitvičkim jezerima o održivom razvoju turizma

Povodom obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Mreža za održivi razvoj Hrvatske, zajedno s NP Plitvička jezera i klasterom Lika Destination organizirala je konferenciju pod nazivom ‘Izazovi i perspektive održivog razvoja turizma Hrvatske’ koja se održala 27. rujna 2017. godine u NP Plitvička jezera.

Konferenciji su nazočili predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi Sanja Krištofić, ravnateljica Centra dr. Rudolf Štajner Dijana Posavec i predsjednik LAG-a Mura-Drava Mario Moharić.

Na konferenciji se raspravljalo o važnosti razvoja kontinentalnog turizma po modelu održivog razvoja, a kao predavači i panelisti sudjelovali su eminentni stručnjaci iz područja turizma.

Također, konferenciji su uz brojne predstavnike turističkih zajednica sudjelovati i predstavnici gradova, općina i županija te predstavnici LAG-ova kao nezaobilaznih dionika razvoja ruralnih prostora.

Voditelj konferencije bio je Mislav Togonal, a u panel raspravi o održivom turizmu sudjelovali su Jelena Šobat iz Ministarstva turizma, voditeljica Službe za održivi razvoj i posebne oblike turizma, Aleksandra Kuratko-Pani ispred Udruge ruralnog turizma Hrvatske, mr.sc. Vinko Bakija iz Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Simon Ferjuc i Tomislav Kovačević iz Mreže za održivi razvoj Hrvatske te ostali eminentni stručnjaci iz područja turizma.

Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Po završetku konferencije svi su sudionici zajednički išli u obilazak Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije