MURSKO SREDIŠĆE Zamjena rasvjetnih tijela u poboljšanju energetske učinkovitosti

Zamjenom svjetliljki u ulici Josipa Broza Tita, Trgu bana Josipa Jelačića, Trgu braće Radića (kod vrtića) i Frankopanskoj ulici do ljekarne Bećirović povećati će se kvaliteta osvjetljenja te sigurnost prometovanja noću.

Zahvatom će se zamijeniti stare energetski neučinkovite svjetiljke s novim modernim upravljivim svjetiljkama u LED tehnologiji.

Kod novih 63 LED svjetiljki, svjetlost je usmjerena isključivo na plohe prometnica – cesta, staza i parkirališta.

Također, nove svjetiljke su upravljive tako da se njihov svjetlosni tok poslije 24 sata smanjuje, a režim rada se uvijek može preprogramirati na drugačija osvjetljenja.

Ukupan trošak najma kroz 3,3 godine iznosi 243.750,00 kuna (s PDV-om) s time da će se najam plaćati iz ušteda koje će se ostvariti zbog razlike potrošnje električne energije između starih lampi i postojećih lampi.

Grad Mursko Središće nakon isteka roka najma postaje vlasnik rasvjetnih tijela, a garancija rasvjetnih tijela je 4 godine.

U provedenom postupku jednostavne nabave za zamjenu rasvjetnih tijela na dijelu javne rasvjete u Murskom Središću putem najma rasvjetnih tijela kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda tvrtke Horfam d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije