USPJEŠAN prvi dan 12. voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu

Iza nas je prvi dan 12. međunarodnog voćarskog sajma u školsko-športskoj dvorani u Donjem Kraljevcu koji je okupio lijep broj izlagača i nešto manje posjetitelja nego ranijh godina. Kao što sajmovima dolikuje u Donjem Kraljevcu se izlagalo, kušalo, vagalo i prodavala ili pod sajamskim obilježjem tržilo se, i to dosta dobro, podjednako svih proizvoda.

>>> FOTO Otvoren 12. tradicionalni Međunarodni voćarski sajam

Već sada je sigurno kako su glavna obilježja ovogodišnjeg sajma, visoka kakvoća prizvoda, a odmah do toga susretljivost proizvođača koji nisu marili u trudu predstavljanja tih proivoda i davanje na kušanje posjetiteljima. Voćna vina Črnčec iz Nedelišća (tri zlata i srebro), Posedi iz Krištanovca i Šimunec Gedalj ovdje su samo potvrdila svoju zlatnost, kao i Trupkovićev med, ali i mnogi drugi proizvodi možda i službeno neoznačeni, ali svakako izvrsni.

Jer jabuke Gospodarske škole Čakovec, Svetomartinskog Tinčeka i OPG Argo, Agromeđimurja, PZ Čakovec i drugih voćara nemaju službene potvrde zlatnosti, ali tržište i konzumenti su rekli svoje, kao i posjetitelji sajma. Osim voćara svoje proizvode predstavili su i gospodarstvenici, mljekari, alatničari, čipkarice iz Svete Marije, a umijeća kuhari predvođeni sjajnom Slađanom Herman.

Iznimno mjesto pripada učiteljima-mentorima i voditeljima Vesni Stunković, Nataši Varga, Petri Novinščak i Maji Goričanec koji odgajaju buduće voćare i poljodjelce i koji premda mladi, već pokazuju zavidno znanje u struci.

Branko Lipić, prvi čovjek međimurskih medara kazao je kako je svaki izloženi proizvod suho zlato i to je zasigurno najmjerodavnija ocjena izrečena prvog dana sajma u Donjem Kraljevcu, koji se nastavlja i završava u subotu 4. studenog i kojeg je dobro obići i svakako kupiti izloške.

Tko stigne i može neka čestitke uputi Dijani Posavec iz Centra Rudolf Steiner, jer u teškim uvjetima sa svojim suranicima i partnerima ne samo da je održala tradiciju ovog sajma, nego je i obogatila spektrom izlagača iz gotovo cijele Hrvatske te susjednih zemalja.

Istina, ima i nekih slabosti, ali one su sitnica prema onome što je dobro, a dobroga je uistinu mnogo. O političarima je rečeno u drugom članku našeg i vašeg portala eMedjimurje, a svima je zajedničko dobro mišljenje o sajmu kao i poljodjelstvu u Hrvatskoj kao vodećoj grani gospodarstva u velikim problemima. Voćarski sajam u Donjem Kraljevcu, svijetliji je primjer hrvatske poljoprivrede!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije