INOVACIJE Pet medalja za međimurske inovatore u Osijeku

Na upravo održanoj najvećoj izložbi inovacija u Jugoistočnoj Evropi ove godine od 9. do 11. studenog 42. Budi uzor/Inova 2017. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića i u nazočnosti mnogobrojnih institucija i potpora bilo je predstavljeno više od 500 inovacija iz 17 država.

Glavni moto ove izložbe bio je “Pametni gradovi”, a nositelj poslovnih ideja na ovaj način mogu ispitati tržišnu vrijednost svojih proizvoda. U sklopu izložbe održana je Poduzetnička akademija, Smotra poduzetničkih potpornih i obrazovnih institucija te Gastro kutak.

Glavni organizator izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o. Osijek uz suorganizaciju Saveza hrvatskih inovatora, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika i Sveučilišta Josipa Jurja Stossmayera, te uz podršku partnera Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Državni zavod za intelektualno vlasništvo i mnogi drugi.

Uz poseban program održana je i Poduzetnička akademija koju je TERA Tehnopolis d.o.o. organizirala zajedno sa HGK Županijskom komorom Osijek. Uz komisiju koja je bila sastavljena od mnogih država bila je i Predsjednica (Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo) Manli Hsieh Vice president, Taiwan R.O.C. WIIFA

Na ovoj izložbi sudjelovalo je i pet Međimuraca Udruge inovatora Međimurja INOMA Čakovec koji su tradicionalno prisutni već dugi niz godina sa mnogobrojnim osvojenim medaljama i priznanjima.

Tako su se sa brončanom medaljom okitili Bojan Štampar za naljepnicu figurativnog žiga POL POL.

Srebrno odličje pripalo je vinarima za verbalni žig Hortus Croatiae.

Zlatno odličje pripalo je Dejanu Levačiću za inovaciju parfem od koprive Ortica.

Zlatno odličje pripalo je Jurici Vrus za inovaciju motke za sigurno čišćenje postrojenja pod naponom.

Zlatom se oktio i Darko Dobošić za inovaciju ručni kovčeg za sigurno držanje i nošenje datoteka, vrijednosnih papira, lijekova i nakita.

– Čestitamo svim članovima koji su nastupili na ovako značajnoj izložbi sa željom da ove inovacije pronađu put do sigurnog tržišta. Zahvaljujemo se svim pojedincima i međimurskoj Županiji na potpori – kaže Darko Dobošić, predsjednik INOMA-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije