DIREKTOR potvrdio da si je isplatio milijun kuna bonusa

Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. ostvarila je tijekom 2016. ukupni godišnji prihod u iznosu od 22,465.442 kuna i poslovnu je godinu završila s 10.209.247 kuna dobiti.

Odlukom Skupštine, sukladno ugovoru o djelu, direktoru je nakon godišnjeg obračuna za proteklu godinu isplaćena jednokratna nagrada za uspješno izvršenje ugovornih obveza u iznosu od milijun kuna neto, piše u odgovoru koji smo dobili iz tvrtke Piškornica – sanacije d.o.o., jedne od dviju tvrtki kćeri Piškornice d.o.o.

Time je potvrđena informacija da je direktor Mladen Jozinović sam sebi isplatio milijun kuna bonusa. U tvrtki tvrde da je pravna osnova za isplatu nagrade odluka koju je 31. prosinca 2016. donijela Skupština i Uprava društva Piškornica – sanacijsko odlagalište. A Uprava je – Jozinović.

Prema ugovoru o djelu, isplaćuje mu se i neto iznos od 10.000 kuna mjesečno. “Tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište zbog poslovnih rezultata može financirati krovnu tvrtku Piškornica d.o.o., pred kojom je realizacija projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica”, piše u odgovoru.

Tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište osnovana je kao tvrtka kći poduzeća Piškornica d.o.o. radi sanacije postojećeg odlagališta Piškornica u Koprivničkom Ivancu. Jozinović tvrdi da njezino poslovanje ne opterećuje proračune osnivače matične tvrtke Piškornica d.o.o., a to su Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija te općina Koprivnički Ivanec.

Čelnici tih županija i općine su i članovi Skupštine matične tvrtke Piškornica, u kojoj je Jozinović također direktor, kao, vidi čuda, i u drugoj tvrtki kćeri Piškornica –sanacije.

– Odlukom Skupštine društva Piškornica d. o. o., to se društvo više ne financira iz proračunskih sredstava jedinica regionalne samouprave. Piškornica d. o. o. danas se financira iz prihoda svoje tvrtke kćeri Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o., a primanja direktora izravno ovise o poslovnim rezultatima tvrtke – piše u odgovoru na pitanje je li si direktor Jozinović i na temelju čije odluke isplatio milijunski bonus.

Osnivači se sad čude i kažu da nisu znali za bonus direktoru Jozinoviću, a odjednom im je čudan i način na koji tri tvrtke funkcioniraju. Matična tvrtka Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske osnovana je 2009. godine i u njoj svaka od četiri županije ima 22,5 posto udjela, dok preostalih deset posto drži Koprivnički Ivanec.

U kolovozu 2014. osnovana je tvrtka kćer Piškornica sanacije, a u listopadu iste godine i tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište. U sve tri direktor je Jozinović.

Ivica Perhoč, član Nadzornog odbora matične tvrtke, kaže da nije znao za bonus. – Isplatiti milijun kuna bonusa samo zato što si dovezao hrpe otpada, a nisi imao troškove, je nakaradno i moguće samo kod nas. Nelogično je da tvrtka kćer zarađuje veći novac od matične.

Nadam se da će se sad ovo raščistiti do kraja – kaže Perhoč. Donijeta je, dodaje, odluka da od 1. siječnja osnivači više ne plaćaju “hladni pogon” Piškornice jer očito je da tvrtka kćer dovoljno zarađuje. Marijan Dominko, vijećnik Živog zida u Skupštini Varaždinske županije, traži istragu i kaže da je Piškornica d.o.o trebala biti regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, a postala je megasmetlište koje više nije pod kontrolom ni upravom osnivača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije