Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
POSAVEC 'Na izvanrednoj skupštini odlučit će se o sudbini Jozinovića'

POSAVEC 'Na izvanrednoj skupštini odlučit će se o sudbini Jozinovića'

Nakon što je u javnost izašao podatak da si je direktor Piškornice Mladen Jozinović isplatio bonus od milijun kuna, uzburkali su se duhovi i župani triju županija koje su osnivači Piškornice, danas su održali hitan sastanak.

>>> DIREKTOR potvrdio da si je isplatio milijun kuna bonusa

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Jozinović si je isplatio bonus preko tvrtke kćeri Piškornice, a kako piše 24sata, prima plaću od 18.500 kuna. Piškornica sanacijsko odlagalište lani je imala 10,2 milijuna kuna dobiti pa je Jozinović na osnovu toga isplatio sebi milijun kuna dodatnog bonusa. Dakle, ukupno je, uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun za uspješno poslovanje.

Prema riječima međimurskog župana Matije Posavca, sastanku su danas uz njega prisustvovali varaždinski Radimir Čačić te krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Mogu reći da mene nije nitko zvao na nikakav sastanak, čak mislim da sastanka u tom sastavu nije ni bilo – rekao nam je župan Koren.

Matija Posavec kaže za epodravinu.hr da su dogovorili da u najskorije vrijeme moraju održati izvanrednu skupštinu i zatražiti sve još preostale informacije, odgovornosti i donijeti odluke.

– Evo trenutno se usklađujemo, ali mislim da bi se skupština mogla održati već tijekom sutrašnjeg dana – rekao je za epodravinu.hr.

Kako je najavio, jedina točka bit će donešenje odluke od strane uprave i skupštine društva, koju čini Jozinović, te donošenje odluka o sudbini direktora, a vezano i uz isplate bonusa i daljnjeg nastavka politike Piškornice.

– Ako se pogledaju zapnici iz 2016. godine, evo baš ih čitam, već sam tada postavljao pitanja, zašto tvrtke kćeri nemaju Nadzorni odbor koji bi činili svi vlasnici, zašto županije moraju svake godine plaćati hladni pogon Piškornice kad paralelno tvrtka kćer te iste Piškornice ostvaruje velike dobiti. No tada sam bio u manjini – kazuje Posavec.

Napominje kako je sklon tome da se skupština održi što prije, da se sve raščisti te da se ta trakavica ne nastavlja dalje.

– Naravno da je isplata bonusa u ovom trenutku neprimjerena i da to nije niti dobra poruka, a rekao bih, nije ni zasluženo – kazuje Posavec te ističe da i druga dva župana s njim dijele isto mišljenje.

Od strane župana Kolara već je upućen službeni zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice skupštine.

A njihovu stranu drži i Mario Švegović načelnik općine Koprivnički Ivanec, koja je u 10-postotnom suvlasništvu Piškornice.

– Mi smo u malom postotku, doslovno nas nitko ništa ne pita. Nikako nije u redu da se taj kapacitet smeća natrpao u roku od dvije godine, a sada se ponovo traži povećanje, ništa se ne radi, isplaćuju se bonusi, a općini se spočitava tko ima koristi. Sada se ispostavilo tko ima najveću korist kao pojedinac – rekao nam je Švegović.

Što slijedi dalje i kakva sudbina čeka Jozinovića, bit će poznato nakon izvanredne skupštine.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!