NAJBOLJI NA MESAP-u Briljantan Trupkovićev med od agacije

Na ocjenjivanju je moguće dobiti maksimalno 20 bodova, a Trupkovićev med dobio je 19,65 bodova, što je izuizetan rezultat u ne baš pogodnoj godini. Kako je ovaj med super dobar kazali su i svi koji su ga na MESAP-u kušali

Po prvi puta se u organizaciju u nedjelju završenog jesenjeg MESAP-a u Nedelišću, uključila Udruga pčelara Međimurske županije ‘Agacija’ i sada je jasno kako je to bila dobra odluka za MESAP i Agaciju.

MESAP je dobio korektnog partnera, a pčelari mjesto na kojem su snažno predstavili svoju udrugu, proizvode i aktivnosti koje slijede. U sklopu sajma održano je ocjenjivanje meda na koje je pristigao rekordan broj uzoraka.

Komisija za ocjenjivanje međimurskog meda dodijelila je 20 zlatnih, 28 srebrnih i 15 brončanih odličja te jedno priznanje. Predsjednik Agacije Branko Lipić, kaže kako rezultati ocjenjivanja pokazuju kako je međimurski med visoko kvalitetan, te kako je pčelarstvo velika prepoznatljivost međimurskog poljodjelstva i gospodarstva.

Održan je i stručni dio na kojem se govorilo nateme ‘Med i drugi pčelinji proizvodi’i ‘Rojenje u funkciji sprečavanja pčelinjih bolesti’, a govorili su dr.sc. Dragan Bubalo i dr.sc. Nikola Kezić.

Najbolje ocijenjeni med na sajmu je bagremov med (med od agacije) Pčelarstva Trupković iz Novog Sela Rok koji je dobio 19,65 bodova. Zlatna odličja dobili su još: Robert Zorković, Josip Đuran, Pčelarstvo HEĐA, Ivan Kofjač, Damir Fodor, Ivan Kovač, Stjepan Pokrivač, Danijel Dobranić, Mirjana Pokrivač, Mladen Vinko, Marijan Borko, Dražen Bogdan, Familija Lisjak, Ivan Šopar, Ivan Bobičanec, Mario Kečkeš, Goran Novak, Vitomir Mlinarec i Franjo Trstenjak.

Dobranić je zlato dobio za kestenov med, Borko i Bobičanec za cvijetni med, a Kečkeš za lipov med, dok su svi ostali za bagremov, odnosno agacijin med.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije