Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
'SAMOUHLJEB' smijenjen i ne smije ulaziti u tvrtku. Hoće li vratiti bonus?

'SAMOUHLJEB' smijenjen i ne smije ulaziti u tvrtku. Hoće li vratiti bonus?

Mladen Jozinović (37) smijenjen je s mjesta direktora tvrtki Piškornica i Piškornica sanacijsko odlagalište nakon što je sam sebi isplatio oko 1,3 milijuna kuna (neto) honorara. Opozvala ga je danas (ponedjeljak, 20.11.2017.) jednoglasno Skupština matične tvrtke Piškornica koju čine župani Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, te načelnik Općine Koprivnički Ivanec.

Još nije poznato hoće li smijenjeni Jozinović vratiti barem dio novca koji si je isplatio prema izdašnim ugovorima o djelu koje je sklapao sam sa sobom.

Kosturi iz ormara – Zatražili smo od Mladena Jozinovića povrat bonusa koji je, po našem mišljenju, protupravno isplaćen – rekao je koprivničko-križevački župan i predsjednik Skupštine Piškornice Darko Koren, inače kum Jozinovićevu djetetu.

O formalno-pravnom raskidu ugovora ovih će dana odlučivati Nadzorni odbor matične Piškornice. Kako neslužbeno doznajemo, Jozinović je pokušao dogovoriti neko savjetničko mjesto i ostanak u tvrtki, no Skupština je to odbila. Spriječen mu je ulazak u tvrtku, oduzeti su mu ključevi, službeni automobil, kartica i mobitel.

Ako pak odbije vratiti novac, protiv njega podići će se tužba. Očekuje se da i policija i DORH počnu češljati dokumentaciju. Za novog je direktora obiju tvrtki postavljen pravnik Mladen Ružman koji dolazi iz HEP-a. Bio je pomoćnik stranačkog kolege ministra obrane Joze Radoša u vladi Ivica Račana, nadležan za sigurnost i SIS. Dodatan mu je plus to što je bio i zamjenik gradonačelnika Koprivnice.

– Nije toliko važna politika koliko to što je bio obavještajac, i dogovor je da bi takva osoba po karakteru bila najpogodnija za direktora. Treba sve pročešljati i napraviti “clean start”. Sve se bojim kakvi će još kosturi iz ormara iskočiti. Piškornica je zamišljena kao odlagalište za četiri županije osnivačice, a počeo se dovlačiti otpad gotovo iz pola Hrvatske – kaže za Večernji list jedan od članova Skupštine. Još se ne zna hoće li se od Jozinovića zatražiti vraćanje cijelog bonusa u bruto iznosu od oko dva milijuna kuna ili 1,3 milijuna kuna neto.

Čeka se nalaz revizora

– Nadzorni odbor i Skupština o tome će odlučivati na temelju izvješća revizora koji su već počeli s radom – kaže varaždinski župan Radimir Čačić, koji je, kao i načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović, tek od prošlih lokalnih izbora član Skupštine.

Koren smatra da Čačić i Švegović nemaju nikakvu odgovornost, a za ostale je to “pitanje rasprave”. – Smatram da nemamo odgovornost jer nismo dali suglasnost za iznos bonusa koji si je direktor isplatio – rekao je Koren, koji se nada da afera neće dovesti u pitanje projekt regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!