JELEN dobavlja još tisuću pari cipela za hrvatske policajce

U sklopu posjeta Međimurskoj županiji ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je čakovečku obućarsku tvrtku Jelen Professional d.o.o. i tom prilikom potpisao ugovor vrijedan milijun kuna.

Riječ je o isporuci dodatnih tisuću pari obuće za hrvatske policajce. Ministar je istaknuo kako je riječ o dugogodišnjoj suradnji koja se ovim potezom samo dodatno učvrstila. Podsjetio je kako je još prije šest godine, kada je prvi puta dogovoreno da hrvatski policajci nose hrvatske cipele i čizme, obećao dolazak u tvrtku.

Inače, MUP nabavlja obuću od Zajednice ponuditelja koju čine čakovečki Jelen i vukovarski Borovo. Govoreći o proizvodima čakovečkog Jelena naglasio je kako je riječ o vrhunskoj robi.

– To je kvalitetna obuća koja zadovoljava sve potrebe hrvatskog policajca. Ovu našu uspješnu suradnju sigurno ćemo nastaviti i u budućnosti – rekao je ministar. Direktor Jelen Professional d.o.o. Darko Pintarić govoreći o suradnji s vojskom i policijom rekao je da je od izuzetne važnosti za tvrtku.

– Nije to stvar samo sigurnosti posla jer se ugovori potpisuju na početku godine već i zbog referenci. Mi 80 posto našeg proizvodnog asortimana izvozimo, a posao s MORH-om i MUP-om nam je jako važna preporuka. Kada stranim partnerima kažemo da smo prisutni u svojoj zemlji onda nas shvaćaju ozbiljno – poručio je Pintarić.

Direktor Jelena kazao je kako godišnje proizvedu oko 200.000 pari obuće koja većim dijelom završava na zapadnoeuropskom tržištu. Odgovarajući na novinarsko pitanje o radnoj snazi i visini plaće Pinatrić je kazao kako su ljudi fokus poslovanja.

– Svaki pojedini komad obuće mora proći kroz nečije ruke, a radi se o specifičnoj branši gdje kvalitetnu radnu snagu nije lako naći. Nažalost zbog konkurencije i uvjeta na tržištu plaće su niske i za naše pojmove i u prosjeku iznose 3.500 kuna – izjavio je.

Pohvalio se i kako su ove godine svima podići plaću za 5% što je bilo izdvajanje od 600.000 kuna na godišnjoj razini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije