FOTO Zlatnu kunu primile međimurske tvrtke LPT, Sobočan interijeri i BTC

U sklopu Gospodarskog foruma u Hotelu Panorama Prelog, održana je dodjela nagrade HGK – Županijske komore Čakovec, najboljim tvrtkama u 2016. godini.

– Već više godina unatrag gospodarstvo u Međimurskoj županiji raste, i danas s jednim od najjačih Gospodarskih foruma uopće, ovdje u Prelogu dodjeljujemo nagrade najboljima, rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić.

Dodao je da najveći problem danas u Međimurju nisu radna mjesta, već je problem naći dovoljno radne snage koje sad, nažalost, nema. – Treba stvoriti uvjete da međimurska radna snaga ostane, ne samo međimurska, već i u cijeloj Hrvatskoj. Trebaju nam velike promjene po pitanju školstva, znači školovanje za posao, a ne za burzu rada s jedne strane i podizanje plaća s druge strane, kao osnovna dva uvjeta da zadržimo radnu snagu i u Međimurju i u Hrvatskoj, zaključio je Križaić.

Zlatnu kunu za male tvrtke dobila je tvrtka B.T.C. d.o.o. iz Nedelišća, partner multinacionalne tvrtke CANON, ali i najbolja po poslovnim rezultatima. Zlatnu kunu za srednje tvrtke dobila je tvrtka Sobočan interijeri iz Murskog Središća. Ova je tvrtka osnovana 2000. godine te je od 40 zaposlenih danas došla do brojke od 160 zaposlenika.

Zlatna kuna Županijske komore Čakovec za veliko trgovačko društvo pripala je trgovačkom društvu LPT iz Preloga, kojem je to još jedna nagrada u nizu. Nagrade su dodijelili predsjednik HGK – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te pomoćnica ministra Ministarstva poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije