Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
FOI i TICM učit će domaće tvrtke novim pristupima i paradigmama poslovanja

FOI i TICM učit će domaće tvrtke novim pristupima i paradigmama poslovanja

Kao dio tima od 14 europskih institucija u projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans vrijednog 2,1 milijuna eura pridružio se varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM).

Cilj Digitransa financiranog iz EU programa Interreg osuvremenjivanje je poslovnih modela malih i srednjih poduzeća te start-upa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učinkovito upravljanje digitalnom transformacijom poduzeća zahtijeva nove pristupe i paradigme poslovanja, pojašnjavaju iz FOI-ja.

- Fakultet pored temeljne misije djeluje i kao gospodarski subjekt i zapošljava mlade stručnjake. U okviru Digitransa razvija se metodika za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća. Izuzetno smo prisutni u gospodarstvu države i djelujemo društveno odgovorno. To je važno jer mala i srednja poduzeća nemaju kapacitete velikih korporacija za podizanje organizacijske zrelosti te im je partnerski odnos akademske zajednice važna uporišna točka razvoja – za Poslovni dnevnik komentirao je dekan FOI-ja Neven Vrček.

Na čelu njihova tima stručnjaka i istraživača profesor je s Katedre za razvoj informacijskih sustava Vjeran Strahonja.

TICM je, pak, ističe direktor Ivan Plačko, zadužen za što kvalitetniji transfer metode u gospodarstvo te njenu primjenu u transformaciji poslovanja tvrtki primjenom IT-a.

Na radionicama i savjetovanja će se osmišljavati novi ili dorađivati postojeći poslovni modeli.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!