Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
CPU PRELOG Od obnovljenog otpada ostvarili prihod od 30 tisuća kuna

CPU PRELOG Od obnovljenog otpada ostvarili prihod od 30 tisuća kuna

Sredinom 2017. godine tvrtka Pre-Kom iz Preloga otvorila je Centar za ponovnu upotrebu (CPU) u kojeg su uložili 400.000 kuna.

Oni su se prvi u Hrvatskoj uhvatili u koštac s glomaznim otpadom jer godišnje ovdje 30.000 stanovnika odbaci oko 400 tona glomaznog otpada od kojega se sada više od polovice 'spasi' te se prodaje po cijeni obnove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prošlo je 7 mjeseci od otvaranja našeg Centra za ponovnu uporabu i korisnici se postepeno navikavaju na tu vrstu građevine za gospodarenje otpada, odnosno građevine kojom se sprječava nastanak otpada, javlja Pre-Kom na svojoj web stranici.

Za CPU Prelog ishodili su dozvolu za ponovnu uporabu, minimalne tehničke uvjete te su ukinuli status otpada za određene vrste glomaznog otpada koji se obnavlja u CPU. Kako navode, nisu dobili nikakvu potporu za izgradnju i rekonstrukciju njihovog CPU od strane resornog ministarstva te su cijelu rekonstrukciju odradili vlastitim sredstvima.

U prvih 7 mjeseci rada, u 2017. godini, prodano je robe za 29.958 kuna, a najveći udio prihoda odnosi se na razne proizvode - stalke, čaše, vreće i drugo, a prodano je i 57 komada stolova i stolica. U tablici možete vidjeti detaljniji prikaz ostvarenih prihoda.


(Izvor: Pre-Kom)

Na web stranici Centra za ponovnu upotrebu možete provjeriti što se sve nudi u njihovoj bogatoj ponudi.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!