Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
SONUS U Čakovcu otvoren prvi privatni logopedski kabinet u Međimurju

SONUS U Čakovcu otvoren prvi privatni logopedski kabinet u Međimurju

Logopedski kabinet Sonus je prvi privatni logopedski kabinet na području Međimurske županije koji posluje od 23. listopada 2017. i to u Čakovcu na adresi Buzovečka 71. Vlasnica i voditeljica kabineta je Željka Slaviček, magistra logopedije.

Manjak zaposlenih logopeda u zdravstvenim i odgojno-obrazovnim ustanovama dovodi do dugih lista čekanja na logopedsku terapiju (čak i do godinu dana). To je veoma alarmantna informacija s obzirom da je sve veći broj djece predškolske i školske dobi koji imaju potrebe za uključenjem u logopedsku terapiju.

Djeca tako ne dobivaju terapiju i pomoć i gubi se dragocjeno vrijeme, a roditelji su zabrinuti i često bespomoćni.

- Ova činjenica te velika ljubav prema radu s djecom i njihovim roditeljima te entuzijazam i posvećenost struci, potaknula me na otvaranje kabineta. Moj cilj je pružiti najbolju moguću terapiju svakom djetetu te stoga veliku pažnju posvećujem njihovim individualnim potrebama.

Veliki naglasak stavljam i na rad s roditeljima u vidu informiranja, savjetovanja i pružanja podrške - kaže Željka Slaviček.

Logopedski kabinet pruža usluge logopedske procjene i dijagnostike, logopedske terapije komunikacijskih i jezično-govornih poremećaja djece i odraslih, ali i savjetovanja i informiranja roditelja. Također, nude i uslugu logopedske terapije u patronaži za slabije pokretne i nepokretne osobe (primjerice osobe koje trebaju logopedsku terapiju nakon moždanog udara).

- Veoma sam ponosna i na suradnju sa brojnim dječjim vrtićima koji su prepoznali važnost logopeda u svojem timu te im pružamo usluge logopedskog probira djece koji je izuzetno važan kako bi se, ukoliko postoji potreba, dijete što prije uključilo u logopedsku terapiju - ističe vlasnica.

Kabinet je bogato opremljen dijagnostičkim testovima i sredstvima, logopedskim uređajima, didaktičkim materijalima i igračkama. Također, kaže Željka Slaviček, osobno joj je veoma važno pratiti nova saznanja u struci i srodnim strukama i kontinuirano se educirati i izgrađivati kao stručnjak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!