Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
MURSKO SREDIŠĆE Novi poticaj za daljnji razvoj gospodarske zone

MURSKO SREDIŠĆE Novi poticaj za daljnji razvoj gospodarske zone

Pozitivan odgovor na aplikaciju Odluka o prihvatljivosti građenja nerazvrstanih cesta, Mjera M/7, operacija 7.2.2. u gospodarskoj zoni „Brezje" Grad Mursko Središće dobio je krajem prosinca 2017. godine.

Tom aplikacijom Gradu Mursko Središće je za izgradnju nerazvrstanih cesta u gospodarskoj zoni Brezje dodijeljeno 6.840.056,08 kuna bespovratnih sredstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Dražen Srpak je dana 8. veljače 2018. u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture potpisao Ugovor o Operaciji 7.2.2. "Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta".

Potpisivanju su prisustvovali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu u ruralnom razvoju Matilda Copić, a ugovore su, s područja Međimurske županije, potpisali još Grad Prelog, Grad Čakovec i 6 općina što znači da je najsjevernijoj županiji za građenje nerazvrstanih cesta ukupno pripalo 28,5 milijuna kuna.

Gradu Mursko Središće sada slijedi posao oko pravovremenog i transparentnog trošenja dobivenih sredstava što sve mora ići kroz javnu nabavu te bi bili vrlo zadovoljni kad bi posao na natječaju dobili domaći izvođači.

Ovih skoro milijun eura sigurno će biti novi poticaj za daljnji razvoj gospodarske zone, a treba reći i to da su nedugo prodane još dvije parcele, a investitori pripremaju projektnu dokumentacije za gradnju hala čiju gradnju žele provesti uz moguće poticaja kroz natječaj Ministarstva gospodarstva, te pripremaju aplikacije za isti.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!