Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
FOTO Coworking i mnogo ureda uskoru na 'najži' TICM-a

FOTO Coworking i mnogo ureda uskoru na 'najži' TICM-a

Bivša vojarna u Čakovcu, odnosno Centar znanja Međimurske županije, veliko je gradilište, a uskoro će početi rekonstrukcija još jednog objekta – potkrovlja zgrade 1 Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje – popularno nazvanog TICM1.

Nakon odrađenih opsežnih priprema projektne dokumentacije, dokumentacije za javnu nabavu i niza drugih dokumentacija, u svibnju 2018. godine prvi će kamioni početi odvoziti otpad 'z najža' TICM-a 1 kako bi mogli započeti radovi na njegovoj adaptaciji. Prva je to faza projekta ulaganja u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije čiji je prijavitelj Međimurska županija, a odnosi se na proširenje inkubacijskih prostora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zgrada TICM 1 ima prizemlje u kojem su multimedijalna dvorana, informatički laboratorij, soba za sastanke i uredi, te kat na kojem su informatička učionica i uredi ukupne neto površine 1.300 m2. Ova bivša vojna spavaonica, od 2010. godine je u funkciji je poslovnog inkubatora i lokacija mnogih događanja, no njeno potkrovlje još je uvijek neiskorišteno.

Budući da je TICM-ov inkubator pun, a ovaj prostor ima odličan potencijal, odlučili smo ga pretvoriti u dodatne inkubacijske i zajedničke prostore. Prašinu i paučine koje prekrivaju nosive grede do kraja će godine zamijeniti žamor profesionalaca koji će u nekom od ureda potkrovlja predano raditi na ostvarenju svog poduzetničkog sna u okruženju. Sadašnje stanje potkrovlja fotografirali su Davorin Mance i Davor Žerjav iz Fotokluba Čakovec koji će fotografijama dokumentirati i sve naredne faze rekonstrukcije objekta.

Šesnaest novih ureda, od kojih je potrebno izdvojiti prvi pravi čakovečki co-working prostor, dodat će 408 m2 sadašnjoj površini zgrade TICM 1. Osim same adaptacije, prostori će biti opremljeni namještajem i informatičkom opremom kako bi novim stanarima boravak u TICM-u učinili ugodnim i produktivnim. Za što poticajniji prostor za rad pobrinuo se Tomislav Solak sa suradnicama iz poduzeća Exes design iz Čakovca koji je napravio projekt unutrašnjeg uređenja, a ovdje donosimo prvi prikaz budućih ureda.

Projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“, u sklopu kojeg će biti obnovljeno i opremljeno potkrovlje zgrade TICM 1 te zgrada TICM 3, dio je daljnjeg razvoja Centra znanja Međimurske županije smještenog u bivšoj vojarni u Čakovcu, unutar kojeg godinama djeluju poduzetničke potporne institucije (Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o., Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. i Međimurska energetska agencija d.o.o.), Međimursko veleučilište u Čakovcu te tridesetak predstavnika sektora malog gospodarstva.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!