PRIJEVOZ Učenik se žali na gužve u autobusu, evo što kažu u M-Grupi

U redakciju našeg portala javio se čitatelj, srednjoškolac koji autobusom putuje u školu. Požalio se na veliku gužvu u autobusu.

– Želio bih skrenuti pažnju na problem u prijevozu srednjoškolaca na relaciji Donja Dubrava-Donji Vidovec-Sveta Marija-Donji Mihaljevec-Draškovec-Cirkovljan-Prelog- Čakovec i u suprotnom smjeru.

Naime, ujutro na putu prema Čakovcu autobus je cijeli popunjen već u Svetoj Mariji ili Donjem Mihaljevcu, a onda još pokuplja cca. 25 učenika iz Draškovca i Cirkovljana koji svakodnevno stoje u autobusu, odnosno za njih nema sjedećih mjesta, iako Međimurska županija izdvaja sredstva za prijevoz svih učenika pa me zanima zašto se ne uvede dodatni autobus.

Ista priča je na povratku iz Čakovca kada se još priključuju učenici iz Donjeg Pustakovca, stoji cca. 30 do 35 učenika. U autobusu je takva gužva da se doslovno ne možeš okrenuti, a da nekoga ne “zakačiš”. Zamolio bih Vas da moje pitanje proslijedite odgovornima. Hvala na razumijevanju! – napisao je čitiatelj.

Njegovu primjedbu proslijedili smo u Međimursku županiju koji su zatražili odgovor od koncesionara. Situaciju je pojasnio Davor Tkalec, voditelj Prometnog ureda M-Grupa.

– Vezano na primjedbu prijevoza srednjoškolaca na relaciji D. Dubrava-Prelog -Čakovec i obrnuto, dužni smo pojasniti neke činjenice vezane uz prijevoz na spomenutoj relaciji. Upravo zbog povećanja broja učenika na navedenoj relaciji nabavljeno je pred nekih dvije godine nekoliko većih autobusa gdje svaki ima cca 70 sjedećih mjesta i 38 stajaćih.

Uz ove veće autobuse na svaki đački polazak u 6:00, 12:00. 13:20 i 19:40 dodali smo još jedan dodatni autobus-BIS LINIJU upravo kako bismo rasteretili postojeće autobuse. Činjenica je da ima putnika koji stoje do škole ili pri povratku kući, ali u ovom slučaju radi se o javnom linijskom prijevozu koji dozvoljava stajaća mjesta. Osobito vodimo brigu na našim linijama i autobusima da ne prelazimo broj dozvoljenih stajaćih mjesta i ukoliko se pojavi potreba organiziramo još jedan dodatni autobus tkzv. BIS LINIJA.

Ukoliko ima još kakvih problema i primjedbi slobodno nam se obratite kako bismo zajedno raspravili i pronašli najprihvatljivije rješenje – stoji u odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije