USPJEH VINARA Borisu Novaku zlatna medalja za ledenu graševinu

U Splitu je održan GAST, najveća turističko-ugostiteljska priredba na ovim prostorima, a u sklopu sajma održana je Dionizijana – izložba, degustacija i ocjenjivanje vina, te jakih alkoholnih pića iz domovine i svijeta.

U silnoj međunarodnoj konkurenciji iskazali su se međimurski vinari, u prvom redu Vinarija Boris Novak iz Banfija, čije je vino graševina ledena berba 2015.u klasi predikata osvojila zlatnu medalju.

Srebrna odličja dobila su Novakova vina,gold cuuve 2017., muškat žuti 2016., chardonay 2017. i graševina 2016.. U kratkom razgovoru Boris je rekao kako je ponosan na ova odličja ali i naglasio kako su njegova vina uistinu visokokvalitetna čemu su uz njega doprinijeli svi članovi obitelji.

Lijep uspjeh ostvarila je Vinska kuća Hažić iz Jurovčaka (OPG Hažić) koja je dobila srebrne medalje za traminac mirisavi 2015., graševinu 2016. i chardonay 2016. Mnogo razloga za slavlje imaju Gordan i Alen iz DGA pjenušci Banfi, jer je srebrno odličjedobio njihov pjenušac, sibon brut 2015., a sibon extra brut dobio je brončanu medalju.

Možemo ustvrditi kako je ovo prva ovogodišnja žetva odličja međimurskih vina započeta u Splitu, najava još boljih na slijedećim izložbama i sajmovima, premda vinari kažu kako imaju sve manje vremena za pripreme za natjecanja, jer moraju vina dostavljati potrošačima i kupcima koji žeđaju za najboljim hrvatskim vinima i uistinu najboljim međimurskim proizvodom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije