Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
OPG-ovi u Oporovcu organiziraju kućni sajam 'Jeden grunt'

OPG-ovi u Oporovcu organiziraju kućni sajam 'Jeden grunt'

Često možemo čuti kako je proaktivnost jedna od glavnih odlika nas Međimuraca i kako, ukoliko nešto zaista želimo uvijek nađemo način da to i realiziramo.

Jedan od primjera koji dokazuje da to zaista jest tako je i kućni sajam vlastitih proizvoda koji u subotu, 17. ožujka od 10 sati na prekrasnom seoskom imanju OPG-a Jasminke Zadravec iz Oporovca organiziraju obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja donjeg Međimurja

U sklopu sajma predstavit će se: OPG Jasminka Zadravec, OPG Dean Hunjadi, Holera d.o.o., OPG Bojan Dominić i Udruga medara Nektar Prelog.

Sajam nosi simboličan naziv “Jeden grunt”, a u sklopu njega moći će se vidjeti tradicionalni običaji, okusiti i kupiti vrhunski proizvodi domaćih poljoprivrednih gospodarstava (bučino ulje, prirodni sok od jabuke, domaći med, kozji sir i mnogi drugi), a ujedno će se u sklopu kućnog sajma moći naučiti kako se peče domaći kruh, na koje načine se može koristiti sirutka, kako nastaje bučino ulje i mnoštvo drugih korisnih i zanimljivih informacija vezanih uz zdrav život i važnost konzumiranja domaćih prehrambenih proizvoda.

Za djecu će biti organizirana posebna radionica pod nazivom “Pomazi meee” gdje će se djeca upoznati i igrati s kozama i na taj način steći jedno novo, nezaboravno iskustvo.

Valja naglasiti kako su OPG Jasminka Zadravec, OPG Dean Hunjadi, OPG Bojan Dominić i Holera d.o.o. članovi LAG-a Mura-Drava te kako su upravo kroz razne manifestacije na kojima su sudjelovali kao dio LAG-a ostvarili kontakte i poznanstva koja su rezultirala ovakvim oblikom suradnje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!