SLAVNI BOKSAČ Vitalij Kličko i Posavec u Cannesu dogovarali suradnju

Financial Times dodijelio je priznanje Međimurskoj županiji, kao jednoj od top 10 regija za privlačenje investicija u Europi. Županiji je to druga nagrada Financial Timesa

>>> CANNES Županu Posavcu uručeno priznanje za top 10 regija za investicije u Europi

Glavna urednica Financial Timesa Courtney Fingar uručila je na svečanosti u francuskom Cannesu županu Matiji Posavcu priznanje koje je magazin fDi dodijelio Međimurskoj županiji, kao jednoj od top 10 regija za privlačenje investicija u Europi.

Županiji je to druga nagrada Financial Timesa, koji ju je 2010./2011. prema strategiji promicanja izravnih stranih ulaganja rangirao na treće mjesto u kategoriji malih europskih regija.

U Cannes je otputovala delegacija Međimurske županije u kojoj su, uz župana, bili i direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e Sandra Polanec Marinović, voditelj Odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i Jako Horvat, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal.

Međimurje je predstavljeno kao atraktivna poslovna destinacija koja u Hrvatsku donosi europske vrijednosti i način poslovanja, koja nudi obrazovanje i motivirane ljudske potencijale, inovativnost, poslovnost i odgovornost, uz moto: Međimurje – where World’s finest meet Croatian finest.

– Ovo je jedno od prestižnijih rangiranja bilo koje regije, potpuno nezavisno, visoko objektivno i kvalitetno, ali je pritom i dokazano da poduzetnici i investitori na ranking obraćaju mnogo pozornosti – rekla je glavna urednica Financial Timesa, dok je župan Posavec istaknuo da se radi o još jednom priznanju da u Međimurju dobro rade i da je to i prepoznato na europskoj poslovnoj karti.

– Ujedno donosi i odgovornost da gospodarski rezultati ostanu pozitivni i još bolji, ali i poticaj da budemo još bolji da se još više usmjerimo prema našim radnicima, njihovom dostojanstvu i jednom nastojanju da Međimurci koji su vrlo produktivni, motivirani i savjesni, imaju veća primanja i plaću za svoj rad – zaključio je Posavec, koji je održao radni sastanak sa županom Maribora Andrejom Fištravcem, a susreo se i sa slavnim boksačem Vitalijem Kličkom, gradonačelnikom Kijeva.

Razgovaralo se o zajedničkoj suradnji regija. Međimurje već niz godina njeguje dobre poslovne i gospodarske odnose s ukrajinskom regijom Rivne Oblasti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije