FOTO 24 mladih Međimuraca dobivat će mjesečne stipendije od 600 kn

Danas, 15. ožujka, je u prostorima Obrtničke komore MŽ-e bilo izuzetno svečano. Tamo su se na potpisivanju ugovora o stipendiranju za deficitarna zanimanja našlo 24 učenika i njihovi roditelji. S njima je u ime Komore ugovore potpisao Boris Lukovnjak, njen predsjednik. Novac za te namjene su osigurali Obrtnička komora u suradnji s Međimurskom županijom, te gradovima partnerima na projektu Čakovcem, Prelogom i Murskim Središćem, a u to su još uključene općine Nedelišće i Orehovica.

Učenici će od rujna 2017. do lipnja 2018. godine dobivati mjesečno po 600 kuna, a ovo je 15-ta godina otkako se provodi ovaj projekt, naglasio je Davor Varga, tajnik Komore, dodavši kako je do sada preko Obrtničke komore Međimurske županije stipendirano je 414 učenika u što je uloženo 2,75 milijuna kuna.

Na svečanosti potpisivanja je predsjednik Komore istaknuo zadovoljstvo što se s godinama u projekt stipendiranja uključuju lokalne uprave kojih je iz godine u godinu sve više pa je pozvao da njihov put slijede i ostale u Međimurju.

U ime MŽ-e puno uspjeha u ostvarivanju želja u završetak školovanja uputio je dožupan Josip Grivec, a među čestitarima su bili i Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, koji im je poželio da odmah po završetku školovanja dobiju posao u struci. Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, je izrazio ponos što je čak petero učenika s gradskog područja M. Središća, a poručio im je kako je biti majstor u današnje vrijeme častan posao te im je poručio neka dobro uče kako ne bi bilo problema oko realizacije ugovora.

Dodao je kako bi, da se i ostale lokalne uprave uključe u projekt, na takvoj svečanosti sigurno bilo i dvjestotinjak učenika. Daro Dania, načelnik Općine Nedelišće, je rekao kako je obveza učesnika u projektu da tim stipendistima već sutra pronađu posao. Iz Međimurske županije ovom činu su nazočili Darko Radanović, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti i Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Kome su dodijeljene stipendije?

Stipendije za obućarska zanimanja dobili su: Sara Baksa, Gabrijela Gunc, Magdalena Gunc, Filip Maškadi, Lucija Škvorc i Viktorija Gavez – učenici Gospodarske škole Čakovec.

Stipendije za kuhare dobili su: Nikolina Belić, Barbara Jurak, Ivan Kukovec, Antonio Novak, Christina Novak, Karlo Pintarić i Matej Trstenjak iz Srednje škole Prelog.

Stipendije za keramičare su dobili učenici Graditeljske škole: Leo Martinjaš i Matija Mesarića, za stolare: Ivan Fileš, Benjamin Medvar i Dino Škiljo. Kristijan Šardi iz Graditeljske škole dobio je stipendiju za instalatera grijanja i klimatizacije. Stipendiju za soboslikara-ličioca dobio je Božidar Farkaš također iz Graditeljske škole Čakovec.

Vilim Anderlon dobio je stipendiju za autoelektričara, Josip Čutura za bravara, a Franjo Pongrac za strojobravara. Oni su učenici Tehničke škole Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije