ŽUC Grad Čakovec odgovoran je za prometnice na svom području!

– Temeljem brojnih upita i komentara od kojih su neki utemeljeni i na mjestu, dok su neki van okvira pristojnog javnog izražavanja, dužni smo vas obavijestiti da Županijska uprava za ceste Međimurske županije nije nadležna za održavanje cesta na području administrativnih granica Grada Čakovca – javljaju iz ŽUC-a.

Njihovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

– Stoga molimo sve brižne građane da prije kritika provjere tko je odgovoran za pojedinu cestu, jer neki komentari prelaze granice kulturne komunikacije i bezrazložno te na neprimjeren način štete ugledu institucije Županijske uprave za ceste.

Sve prometnice na području Čakovca, u nadležnosti su isključivo Grada Čakovca, kojem se mogu obratiti svi nezadovoljni sudionici prometa. Na dnevnoj bazi u ŽUC nam se javljaju sudionici u prometu kako bi ukazali na loše stanje cesta, posebice u samom gradu Čakovcu i kod Novog Sela Rok te i mi ovim putem apeliramo na Grad da u što skorijem roku sanira prometnice kako ne bi došlo do daljnjih šteta na osobnim automobilima koji prolaze tim dionicama.

Osim apela, u gradski Proračun tijekom godine uplaćujemo i oko 3 milijuna kuna, s kojim sufinanciramo rad njihovih službi. 450 kilometara cesta koje su pod ingerencijom ŽUC-a, možete vidjeti na karti na web stranicama ŽUC-a – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije