NOVO RUHO Kreće obnova Osnovne škole Selnica

U prostorima osnovne škole u Selnici, svečano je potpisan ugovor o početku radova na energetskoj obnovi Osnovne škola Selnica, projekta vrijednog 2.195.201,35 kuna. Potpisnici ugovora su ravnateljica Osnovne škole Selnica Anica Rašperger i direktor trgovačkog društva Đurkin d.o.o. Zlatko Đurkin.

Samoj svečanosti potpisivanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, direktor MENEA-e Međimurske energetske agencije d.o.o. Alen Višnjić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal.

“Ugovor o javnoj nabavi radova, ima vrijednost od 1.688.048,00 kuna što uključuje kompletnu zamjenu vanjske stolarije, izvedbu toplinske izolacije, rekonstrukciju zidova pročelja i tavana, a čime bi se trebalo osigurati 50 % uštede energije. Također u školi će se instalirati dva komada solarnih kolektora dok će postojeća rasvjeta biti zamijenjena LED cijevima, a neodgovarajuće armature će se zamijeniti LED raster armaturama. Na krovu školske zgrade, postavit će se ukupno 36 foto-naponskih modula”, naglasio je Višnjić.

“Povodom 50. obljetnice škole, početak radova na energetskoj obnovi škole je najveći poklon koji smo mogli dobiti te Vam ovim putem u ime učenika i djelatnika škole zahvaljujem na tome”, rekla je Rašperger.

Predstavnik izvođača radova Zlatko Đurkin, obećao je kako će se s radovima započeti u roku od 8 dana te će biti završeni do studenog ove godine. Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, naglasio je zadovoljstvo velikim investicijskim ulaganjem u osnovnu školu te dobru suradnju s ravnateljicom i djelatnicima škole.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je kako je ovo još jedna u nizu ulaganja u školsku infrastrukturu jer osim energetske obnove Tehničke škole, Graditeljske škole, Ekonomske škole, Učeničkog doma, OŠ Šenkovec i sada Selnice, Županija je prijavila i nove projekte za obnovu osnovnih škola u Donjoj Dubravi, Vratišincu, Goričanu, Draškovcu, Donjem Kraljevcu, Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu te se ubrzano pripremaju projekti i za obnovu paviljona II. i III. Županijske bolnice Čakovec.

Ugovor se sufinancira temeljem javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, vezano uz korištenje energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja kroz provedbu operativnog programa “Kunkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.

Od ukupne vrijednosti projekta koji je 2.195.201,35 kuna bespovratna sredstva EU fondova su 63%, Nacionalni fond osigurat će 32%, dok će svega preostalih 5% osigurati Međimurska županija. Osim energetske obnove, spomenuti iznos uključuje izradu projektne dokumentacije, stručni nadzor građenja, izradu energetskog certifikata nakon obnove te usluge vođenja projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije