ZLATA VRIJEDAN OPG Zdenka Medenjak u utrci za Agrooskara

Svaku županiju te Grad Zagreb u tom će izboru predstavljati po jedan OPG, a između tri mlade nade u poljoprivredi – koje ove godine dolaze iz Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije – bit će izabran najbolja.

>>> OPG ZDENKA MEDENJAK Tu se sljubljuju međimursko vino i meso z tiblice

Francuska goveda na ličkim pašnjacima, šparoge u županjskoj Posavini, cikorija iz bilogorskog kraja, korčulansko maslinovo ulje, istarsko vino, međimursko meso z’tiblice, slavonske svinje, zagrebačka heljda, varaždinski mak…

Proizvodi su to ovogodišnjih finalista tradiocionalnog, petog po redu izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u akciji “Zlata vrijedan” koju su pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. Svaku županiju te Grad Zagreb u tom će izboru predstavljati po jedan OPG, a između tri mlade nade u poljoprivredi – koje ove godine dolaze iz Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije – bit će izabran najbolja.

Tko će pobijediti odlučit će žiri kojim predsjeda zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a članovi su Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede, Mirjana Žižić iz Večernjaka, Sanja Najvirt s HRT-a, Miroslav Kuskunović s portala Agrobiz.hr, Zdravko Tušek iz Savjetodavne službe, Zdravko Barać iz Hrvatske poljoprivredne agencije, Tihomir Jaić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika, Jan Marinac iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore te Mijo Pranjić, prošlogodišnji pobjednik izbora koji sa suprugom Anjom u Drenovcima ima farmu muznih krava i proizvodi sir.

Tijekom svibnja i lipnja u Večernjem listu predstavit ćemo nominirane, a od ponedjeljka do petka o njima će u istom razdoblju biti emitirani prilozi u emisiji “Dobro jutro” HRT-a. Proglašenje najboljih bit će potkraj lipnja, za što su osigurane četiri novčane te nagrada za najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjaka.

Ove će godine Međimursku županiju predstavljati OPG Zdenka Medenjak, Sveti Urban (Štrigova) kušaonica vina i autohtona jela proizvedena na vlastitom gospodarstvu (junad, vino, kukuruz, ječam), javlja Agrobiz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije