CASTELLUM Ministar otvorio prvi visokokategorizirani čakovečki hotel

Službeno je svečano otvoren prvi čakovečki visoko kategorizirani business&city break hotel Castellum****.

Povodom otvorenja luksuznog hotela, kakvog Čakovec i turizam u kontinentalnom dijelu Hrvatske zaslužuje, stigao je ministar turizma Gari Cappelli, a prisustvovali su i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, voditeljica Hotela Castellum Emina Lajtman, glavni investitori te ostali uvaženi gosti.

Svečanost je započela himnom u izvedbi vokalne skupine Zbora čakovečke Gimnazije Josip Štolcer Slavenski uz voditelja Damira Rodigera.

Uvodnim zahvalama, pozdravom i riječima o samom projektu obratila se voditeljica hotela Emina Lajtman.

– Naš je cilj da zajedno radimo na jačanju značaja grada Čakovca i Međimurske županije kao destinacije na turističkoj mapi Hrvatske. Spremni smo pružiti kvalitetan proizvod i kvalitetnu uslugu, dodala je.

Hotel je za goste otvoren već mjesec dana te već broji mnoge upite i stalne rezervacije što je pokazatelj dobrog osluškivanja tržišta.

O investiciji koja će rezultirati novim radnim mjestima i uveliko pridonijeti razvoju turizma nešto više rekao je i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

– Sretan sam što danas Čakovec dobiva ovakvu kapitalnu investiciju koja će uroditi novim zapošljavanjem, a još više me raduje činjenica da su za to zadužni domaći ljudi koji su svoj kapital odlučili investirati u daljnji razvoj svog grada, rekao je.

Hotel Castellum u vlasništvu je tvrtke City projekt, odnosno obitelji Kresta i Kanižaj, a cijela investicija vrijedna je oko 20 milijuna kuna.

U ime Ministarstva turizma Republike Hrvatske posebno se zahvalio Gari Cappelli.

– Na projektu se sve planiralo u detalje, tu su vlasnici gledali u budućnost i pomno isplanirali dugoročno rješenje. Ovo je veliki i sjajan projekt koji ukazuje na to da ovaj kraj ima perspektivu, rekao je ministar turizma.

Objekt je blagoslovio fra Tomislav Božiček iz župe Svetog Antuna Padovanskog, a čast rezanja vrpce za službeno otvorenje imao je ministar Gari Cappelli.

– Današnji je dan mnogostruko slavlje, ne samo zato što je otvoren ovaj predivan hotel već što je to dokaz da cijelo Međimurje i grad Čakovec dišu za razvoj međimurskog turizma jer za ovakvu investiciju potrebno je povjerenje u destinaciju, dodao je Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije kojeg smo također zatekli na otvorenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije