OPĆINA OREHOVICA Postavljaju se novi tlakovci na groblju u Podbrestu

Poboljšanjem vremenskih prilika Općina Orehovica krenula je u realizaciju projekata zacrtanih proračunom za 2018. godinu po raspisanim pozivnim natječajima, pa se tako pristupilo završnoj fazi postave tlakavca u Podbrestu na groblju, investicija vrijedna 64.200,00 kuna.

Isto tako u Dravskoj ulici u Podbrestu završili su radovi na produljenju vodovodne mreže s postavom nadzemnog hidranta u dužini 70 metara, kako bi se novoizgrađenim objektima omogućio priključak na mrežu.

Nakon provedenog postupka jednostavne nabave za spomenute radove, sklopljen je ugovor s tvrtkom Međimurska hidrogradnja d.o.o. iz Savske Vesi. Radovi na izgradnji produžetka vodovodne mreže započeli su 20. travnja 2018. godine. Ta investicija je vrijedna 41.500,00 kuna.

Aktivnosti su nastavljene i u Orehovici glede prilazne ceste spram groblju, koja je bila plavljena prilikom padalina. Ovdje su izvedeni radovi na sustavu odvodnje oborinskih voda u dužini 70 metara u lagunu, investicija vrijedna 15.500,00 kuna.

Sva ova sredstva osigurana su proračunom Općine Orehovica za 2018. godinu. Krajem prošle godine Općina je uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije izvršila zamjenu vanjske rasvjete LED svijetlima na postojeću mrežu.

Pregledom iste s predsjednicima mjesnih odbora konstatirali smo da trebamo izvršiti dopunu u sva tri naselja, pa smo pristupili izradi projektno-tehničke dokumentacije s troškovnikom, a investicija je vrijedna cca 400.000,00 kuna. S tvrtkom Kabelmont iz Domašinca smo potpisali ugovor o uspostavi.

Radovi su u tijeku, a za tu investiciju Općina se javila na raspisani natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije, te očekujemo da će nas ministarstvo popratiti u 80% iznosa od ukupne vrijednosti investicije.

Isto tako po raspisanom općinskom natječaju tvrtka TEGRA d.o.o. započet će radove na sanaciji nerazvrstanih cesta Dravska ulica i Cesarska, pa će se tako izvršiti sanacija asfalta i proširiti bankine, a u Cesarskoj sanirati upojne zdence i ulegnuća, a vrijednost investicije iznosi cca 65.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije