VIDEO I FOTO Rukotvorine i domaći proizvodi u srcu Čakovca

>> Festival Moja poduzetna Hrvatska (Subota, 5.5.2018.)

U srcu Čakovca ove subote, 5. svibnja obrtnici, poduzetnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruge i učenici srednjih strukovnih škola svoje su proizvode predstavljali javnosti od 9 do 14 sati.

Festival Moja poduzetna Hrvatska već se treću godinu zaredom organizira u hrvatskim gradovima s ciljem popularizacije rukotvorina i domaćih proizvoda, a izgledom ova nas je manifestacija podsjetila na umanjenu verziju tradicionalne kulturno – turističke manifestacije Porcijunkulovo.


(Video: Tomislav Borković)

Prošetali smo gradom i degustirali sve od domaćih kozjih sireva, stopostotnog soka od aronije, zdravih ulja pa do nakita od sunčanih čipki, prirodne kozmetike te vrijednih keramičkih radova.

Svoje su rukotvorine najčešće prezentirale Međimurske udruge i OPG-ovi, ali mnoge je ova manifestacija privukla i iz drugih krajeva Hrvatske pa je tako bilo gostiju iz Križevaca, Petrinje te Zagreba koji kažu da im je ovaj festival u Čakovcu vrlo pristupačan jer ovdje ne moraju plaćati kotizaciju.

Na svakom štandu bilo je moguće naići na edukativan savjet i naučiti nešto korisno te se upoznati s novitetima poput zdrave tjestenine od batata.

Učenici Ekonomske, Tehničke, Gospodarske i Graditeljske srednje škole Čakovec izlagali su i prodavali radove na kojima su tijekom godine marljivo radili uz pomoć profesora.

Paralelno se odvijao zabavni gastro dječji program u kojem su najmlađi klinci i klinceze pripremali i kušali razne poslastice koje su pripremili uz pomoć akademika kulinarstva i nositelja titule World Master Chef Branka Ognjenovića.

Svi posjetitelji kasnije su mogli kušati juhu koja, kako kuhari kažu, liječi dušu i tijelo te se nasmijati uz program koji je vodio Davor Dretar Drele.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije