AMALKA VUKELIĆ Kandidatkinja ankete za najboljeg hrvatskog poljoprivrednika

Izbor za najboljeg poljoprivrednika, koji u Hrvatskoj organizira ambasadorica projekta i europarlamentarka Marijana Petir, ušao je u završnu fazu.

Stručni ocjenjivački sud odabrao je deset najboljih. Jutarnji list donio je njihove priče – kako posluju, kako su uspjeli i koji su im planovi za budućnost, piše Jutarnji list.

Glasati možete do srijede, 9. svibnja, u 9 sati! Stručni žiri već je odabrao pobjednika, a onaj koji dobije najviše glasova u ovoj anketi dobit će posebnu nagradu publike na konferenciji koju u srijedu suorganizira Jutarnji list.

U nastavku vam donosimo priču o Amalki Vukelić koja se zaljubila u postulate Rudolfa Steinera te se sa svojom obitelji iz Zagreba preselila u Lužan Biškupečki:

Amalka Vukelić: ‘Za uzgoj bobica i dunja koristim rogove krave koja se jednom otelila, jelenji mjehur i kravlje crijevo!’

U edukaciji o biodinamici koriste se ideje Rudolfa Steinera, utemeljitelja biodinamike koji je rođen 1861. u Donjem Kraljevcu u Međimurju.

U spomen na velikog mislioca i filozofa, u Donjem Kraljevcu je prije deset godina osnovan Centar “Dr. Rudolf Steiner” koji posjećuju njegovi sljedbenici iz cijelog svijeta.

Kada se raspituju o biodinamičkoj proizvodnji u Hrvatskoj, suradnici uglavnom sliježu ramenima.

Među tek nekoliko proizvođača koji su se zaljubili u Steinerove postulate je i stručna suradnica tog Centra Amalka Vukelić (37), diplomirana inženjerka agronomije i naša kandidatkinja za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu.

Prepoznavši velike i neiskorištene potencijale biodinamičke proizvodnje, ona se s obitelji iz Zagreba preselila u mali Lužan Biškupečki nedaleko od Varaždin Brega.

Tamo uzgaja bobičasto voće, dunje i povrće po principima biodinamike. Njezinu priču pročitajte OVDJE.

Sve kandidate možete pronaći klikom OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije