VINARIJA CMREČNJAK Pušipel prestige najbolji u klasi ‘Vina od davnina’

Najbolje hrvatsko vino od davnina, stvoreno od autohtonih sorti grožđa, Cmrečnjakov Pušipel prestige izborne je berbe 2011. godine te sadrži solidne alkohole i atribute koje imaju arhivska vina

Nije lako, ili jako je teško među brojnim, uglavnom visokokvalitetnim i vrhunskim vinima pronaći ono o kojemu pisati, iznjedriti ga na prvo mjesto i takvog ga ponuditi potrošačima i ljubiteljima vinske kapljice na kušanje i konzumiranje.

Među takvim bogatstvom, vjerojatno jedinstvenim u hrvatskoj riznici diploma, medalja priznanja, odlučili smo se predstaviti Pušipel prestige – izborna berba 2011. pobjednika-šampiona u natjecanju pod nazivom Vina od davnina, koje je okupilo najbolje hrvatske vinare.

Nešto više o ovom i drugim vinima rekao nam je Marko Cmrečnjak, voditelj podrumarstva na obiteljskom imanju u Svetom Urbanu.

– Gledajte, puno naših vina dobilo je sve vrste medalja, priznanja, diploma, nagrada, no nekako mi je posebno draga ova s festivala vina u Zagrebu jer smo opet i ponovno potvrdili kako je pušipel naša izvorna međimurska sorta prepoznata, ovaj puta kao najbolja, kaže.

Vino je tipično za predikate, konzumira se u svečanim prilikama i u umjerenim količinama.

– Uistinu sadrži sve najbolje što grožđe i vino mogu dati, a mi u podrumu i marketing su učinili dodatne napore, kako bi vino, boca i etiketa lijepo izgledali, naglašava Marko, a mi naglašavamo kako treba kupiti bocu ovog božanstvenog vina i blagovati ga poput najbolje hrane.

Pušipel extreme – surlie novo je vrhunsko vino u Cmrečnjakovoj niski. Sam naziv ‘extreme’ govori o jednom novom vinu, namijenjenom mlađoj publici, ali i svima kojima 13 posto alkohola i posebnost okusa predstavljaju izazov.

Na etiketi je vidljiv narančasti X što je vidljivo i među brojnim drugim bocama, a i rezultat pijenja može biti ekstreman, ako se potegne nešto više. No, čim je vino vrhunsko, otklonjene su sve negativnosti te ako ne prije, potražite ga na Urbanovom, odnosno na Danima otvorenih podruma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije