Godišnja skupština

DVD STRAHONINEC Podulje godišnje izvješće rezultat rada vrijednih vatrogasaca

S ponosom je rečeno kako su lani povećali broj djece s 15 na 25 te su se u potpunosti posvetili radu s njima i nastojanjima da pridobiju čim više djece jer na njima, kako je rečeno, svijet i vatrogastvu ostaju.

Na subotnjoj (25. siječnja) godišnjoj skupštini DVD Strahoninec je rečeno kako je izvješće za minulu godinu podulje, a rezultat je to svestranog i plodonosnog rada ovih humanitaraca.

Takvo izvješće je podnio zapovjednik DVD Danijel Patafta kazavši:

– Na samome početku nabrajanja aktivnosti u protekloj godini, moramo istaknuti da je ta godina u dugogodišnjem radu DVD-a Strahoninec bila izuzetno duga i jako ispunjena radnim aktivnostima, točnije dobrovoljnim radom velike večine članova i to svih uzrasta – rekao je.

Iznio je pregled članske strukture te istaknuo kako su u DVD učlanjena 92 člana. Od toga broja je  34 muških i 23 ženskih članova koji su stariji od 18 godina te 35 članova mlađih od 18 godina.

Po zvanju imaju jednog voditelja vatrogasne mladeži, dvadeset i devet je vatrogasca, dok je trideset i pet  članova bez osnovnog ispita.

Od aktivnosti u 2019 godini za koje je zapovjednik smatrao shodnim posebno istaknuti je 7. siječnja kada je započelo je školovanje za zvanje vatrogasac koje je pohodilo 5 njihovih  članova te su upješno položili. 26. siječnja održali smo godišnju skupštinu na kojoj su u vatrogasne redove primili 5 novih članova. 16. ožujka je njihov aktualni predsjednik Vanja Tomašić završio školovanje  za vatrogasnog dočasnika.

Istaknuto je i 10 protupožarnih intervencija od kojih je najzahtjevnija bila na gašenju smetišta u Totovcu krajem svibnja. S ponosom je rečeno kako su lani povećali broj djece s 15 na 25 te su se u potpunosti posvetili radu s njima i nastojanjima da pridobiju čim više djece jer na njima, kako je rečeno, svijet i vatrogastvu ostaju.

Zahtjevni program za ovu godinu obuhvaća 17 odrednica u kojima je istaknuta stalna brigu o omasovljenju društva, naročito s mladim kadrom. Vodit će se stalna briga o osposobljavanju i školovanju vatrogasaca svih profila putem škole, vrtića, trening vježbi i natjecanja. Posebno je rečeno kako treba svakodnevno brinuti o protupožarnoj preventivi i neprekidno držati u ispravnosti vodovodne objekte tj. cijevne bunare – sonde i hidrante na  vodovodnoj mreži.

Valja istaknuti kako je skupštinu izvođenjem himne na trubi otvorio Erik Vrbanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije