po običaju

FOTO Članice Društva žena ‘Amalija Kranjec’ Sveta Marija održale godišnju skupštinu

Od 105 članica s plaćenom članarinom subotnjoj godišnjoj skupštini prisustvovalo je čak njih 80.

Po ustaljenom običaju zadnju subotu u siječnju članice Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija održale su godišnju skupštinu. Predsjednica društva Gordana Hunjadi je istaknula kako su se gotovo svakog mjeseca uključivale u neku mjesnu aktivnost, a bile su sudionice i akcija koje su za žene organizirale na županijskoj razini. Bile su na tribini na temu Utjecaj žena na društveni život u mjestu.

– Prisutni su bili i župan i dožupanica i svi djelatnici u županiji koji su vezani uz tu temu. Pripremila sam prezentaciju u trajanju otprilike 20 minuta na kojoj sam prikazala prvo povijest Društva od nekadašnjeg AFŽ-a do danas, od organiziranja tečajeva krojenja i šivanja, kuhanja, pa do današnjeg našeg rada u svim sferama života: kulture, sporta, zdravlja, rad s djecom, briga o okolišu.Bila sam pohvaljena da sam imala najbolju prezentaciju odnosno da naše Društvo radi po pravilima koje smo si zadale u Statutu kao udruga civilnog društva. Bila je to dobra promocija samog Društva ali i naše Općine – pohvalno je istaknula predsjednica.

Održavale su radionice izrade črnih pisanica koje su specifične za ovo područje.

U travnju redovno učestvuju u obilježavanju Dana planeta Zemlje kada u organizaciji Općine čiste okoliš sela.

– U travnju smo po ne znam koji put učestvovale u BIMEP-u kako na punktu, tako i samom vožnjom biciklom. Proljeće je vrijeme i za izlet, ovaj put odabrali smo Austriju odnosno Beč- rekla je u nabrajanju godišnjih aktivnosti predsjednica Hunjadi te je istaknula:-Kolovoz je naš mjesec. Dani Svete Marije puni događaja. Izlagale smo ručne radove i to Ljubica Pavlic i Katarina Srpak, zatim pekle lepinje na nogometnom turniru i stekle dojam da svake godine su sve popularnije i da ih pečemo sve više i viš…U rujnu sudjelovale smo u natjecanju u organizaciji Lovačkog društva Patka u kuhanju bograča, kao i sportskom djelu – Festival žena u sportskoj rekreaciji ovaj put održao se u Goričanu. Organizirala ga je udruga Prijatelji u sklopu kojih je djelovao ‘Sport za sve’. Bilo nas je 18. Imale smo dvije ekipe. Ovaj put donijele smo i zlatnu medalju u kuglanju. Bilo je dobro i zabavno – dodala je.

Na skupštini je istaknut izlet u gornje Međimurje koji dugo planiraju. Tim izletom obuhvatile su sve glavne ‘adute’ gornjeg Međimurja, posjetile su skelu na Muri, farmu jelena i muflona u Jurovčaku, Štrigovu. Najveća dilema bila je koji podrum posjetiti.

– No, na našu veliku radost ta dilema je brzo nestala jer nam je ‘naša’ obitelj Žižek ponudila da posjetimo njihovo imanje s dvorcem. Tako je i bilo. Obitelj Žižek stvarno nas je lijepo dočekala,pogostila, pripremila program…svi smo bili oduševljeni prvo mjestom na kojem smo se nalazili a zatim i ljubaznošću domaćina. U prosincu je advent u Svetoj Mariji gdje vrlo aktivno učestvujemo. Imale smo štand na kojem su bili naši radovi izrađeni na radionicama za Advent – rekla je.

Nakon toga već tradicijski posjećujemo Adventu u Zagrebu.

– Krajem godine održale smo u suradnji s fitness klubom ‘Balasana’ radionicu Zdrav život na kojoj se učilo pravilno disati, vježbati, zdravo jesti – još je dodala Hunjadi te spomenula kako kroz godinu, u proljeće i na jesen sade cvijeće u parkovima Svete Marije i povremeno ih okopavaju. Bave se rekreacijom koju polazi 15 do 20 žena.

Rekreacija žena u Domu kulture provodi se od jeseni kao i inače ponedjeljkom i srijedom. Polazi je od 15 do 20 žena.

Udruga u Statutu ima istaknuto i humanitarnu djelatnost pa smo tako tisuću kuna izdvojili za jednu obitelj u potrebi.

– Kad smo kod novca, nešto malo manje od 3. 000. kuna dali smo za kameru koju smo poklonili našim nogometašima, a bila im je potrebna jer su prešli u ligu više i svaka utakmica se mora snimati. Evo na njihovoj skupštini prije par dana dobile smo zahvalnicu za to.Na kraju zahvaljujem se svim članicama koje su na bilo koji način pripomogle u prošlog godini da Društvo tako dobro djeluje, nadam se da će tako biti i u ovoj… Zahvaljujem na strpljenju, možda je bilo malo opširnije ali mislim da treba istaći što smo sve radile kroz godinu – rekla je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije