POSVETA PREMINULOM SINU

VEČER EMOCIJA U DOMAŠINCU Predstavljena zbirka pjesama i slikovnica ‘Petrove pjesme’

Sve prikupljene donacije namijenjene su bolesnom dječaku Michaelu

U prepunoj dvorani Općine Domašinec održana je promocija zbirke pjesama i slikovnica ‘Petrove pjesme’ autorice Mihaele Bedić, majke malenog Petra Bedića Marića koji je bitku za život izgubio u siječnju 2019. godine.

U subotu, 25. siječnja, predstavljene su pjesme kojima je uz Mihaeline riječi i sam Petar ostavio neobrisivi trag. Njegova ljubav prema pisanju živjet će kroz zbirku sa stihovima koji u čitatelju izazivaju radost i težnju ka životnoj sreći, a istovremeno su poučni kako djeci, tako i odraslima.
 

>> VEČER EMOCIJA U DOMAŠINCU Predstavljena zbirka pjesama i slikovnica “Petrove pjesme”

Na samom početku svečanog programa na velikom odazivu i podršci zahvalila je majka Mihaela, osvrnuvši se potom na trenutke koji su bili poticaj nastajanju zbirke.

– Petrove pjesme nastajale su od njegova rođenja, kad sam kao majka gledala svoje dijete kako raste, promatra svijet oko sebe, divi se sitnicama koje mi odrasli često i ne primijetimo.

Uz Petra sam učila nanovo ljepotu ljubavi, čar života, naučila cijeniti dan i trenutak. Svu tu ljubav kojoj me naučilo moje dijete željela sam prenijeti kroz ove stihove.

Dan bi nam uvijek bio prekratak. Zabave nikad dosta. Bolnica i bolest nisu ga promijenili, ispričala je Mihaela te nastavila porukom posjetiteljima: ‘Djeca su naši životni učitelji i Bogu hvala na tom blagoslovu. Znaju bezuvjetno voljeti i znaju se razveseliti i najmanjoj sitnici. Te sam sitnice koje život znače i tu ljubav prema bližnjima i svakodnevnom životu prenijela kroz stihove Petrovih pjesama.’

U drugom dijelu knjige nalaze se Petrovi radovi, zato što je i sam volio čitati te se izražavati kroz stihove, a s posebnom je pažnjom i ljubavlju ovu zbirku ilustrirala Željka Kovač, koja je tijekom 2019. godine uz majku Mihaelu nastojala ovu zbirku pjesama učiniti što zanimljivijom dječjoj dobi.

Lekturu je napravila učiteljica Mira Janjanin, dok je za pripremu za tisak zaslužan Dario Tomac, koji je uz suprugu Vedranu stalna pomoć u organizaciji i čitavom projektu.

– Projekt ne bi zaživio ni bez financijske pomoći Međimurske županije kao ni Općine Domašinec te vam ovom prilikom želim reći od srca veliko hvala. Veliko hvala i obiteljima koje su stalno ovdje uz mene i doslovce su moj “vjetar u leđa”. Obitelji Bedić, Vuk, Tomac, Grubišin, Krznar, Mavrin, Zadravec, Štefić, Jengić, Vidović, Horvat, Kovač, Novak, Ferenc. Hvala i Magnoliji Domašinec, Dominionu, Rođendaonici Alex. Svi ste vi moja podrška u svakom smislu te riječi. Znate prihvatiti moju tugu i sa mnom širit životnu radost, dodala je Mihaela.

Današnji susret ujedno je humanitarnog karaktera. Naime, sredstva od dobrovoljnih donacija namijenjena su mladiću Michaelu koji se također bori s teškom bolešću.

– Michael je dječak pun života kao i Petar, voli nogomet i veoma me rastužilo kad sam vidjela da je bilo nužno odstraniti mu nogu kako bi nastavio svoju bitku s bolešću te da se skuplja novac za protezu. Nazvala sam ga i rekla da ću naći način da mu bar malo pomognem. Stoga će vaš dobrovoljni prilog za Petrove pjesme biti donacija za Michaelovu protezu, ispričala je za kraj autorica zbirke.

Petrove literarne radove predstavili su njegovi školski prijatelji Emanuel Sokolić, Vito Žganec, Lucija Hasnas, Mario Novak, Fran Zadravec, Ema Kovač, Tamara Godina i Ivan Bister, dok je u nastavku programa za Petra zasvirao Domagoj Zrna, učenik Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec te se sa solo dance twirling točkom predstavila Helena Perhoč iz Domašinca.

Posjetiteljima se obratila i Petrova učiteljica Ljerka, koja je bila prisutna pri nastajanju pjesme ‘Sreća’, dok je na samom kraju programa priču o dječaku Michaelu pročitao Filip Jengić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije