MNOŠTVO GRAĐANA NA OTVORENJU

FOTO U Centru za kulturu Čakovec otvorena izložba Jelene Valkaj

Otvorenje izložbe je nastupom uljepšala Ženska vokalna skupina Stridonne

‘Biti uvijek na početku/Od legende kroz zbilju’ naziv je izložbe kojom se publici u Centru za kulture Čakovec predstavlja umjetnica Jelena Valkaj. Otvorenje izložbe održano je u četvrtak, 23. siječnja.

Jelena Valkaj završila je studij likovne umjetnosti na Pedagoškoj akademiji u Čakovcu 1964. godine. Radila je kao likovni pedagog u osnovnoj školi te usporedo razvijala vlastiti likovni izričaj u keramici. Svoje umijeće usavršavala je kao dizajner keramike u Ptuju (OPTE). Od 1996. radila je u GŠČ na Odjelu za dizajn keramike, koji je i utemeljila. 

>> U Centru za kulturu Čakovec otvorena izložba Jelene Valkaj

Izlagala je samostalno i na skupnim izložbama u domovini i inozemstvu. Radovi su joj nagrađeni 1990. i 1992. god. u Napulju na međunarodnoj izložbi keramike, gdje je postala članicom ugledne Accademia d’ Europa. Više godina bila je članica Kerameikona, hrvatske udruge za promicanje keramike. 

Otvorenje su uveličali dožupan Međimurske županije Josip Grivec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Blaženka Novak, a bili su tu i brojni bivši učenici Jelene Valkaj, kao i mnoštvo zainteresiranih građana koji su se divili njezinim radovima, među kojima prevladava nakit.

Otvorenje izložbe je nastupom uljepšala Ženska vokalna skupina Stridonne, a u fotogaleriji Miroslave Novak Hranjec pogledajte kako je bilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije