61 UČENIK PRIMIO STIPENDIJU

VIDEO I FOTO U zgradi Scheier u Čakovcu dodijeljene učeničke stipendije djeci hrvatskih branitelja

Iznos stipendije na godišnjoj razini je 3.000 kuna, a isplaćuje se u dvije rate

Međimurska županija svake godine iznova šalje snažnu poruku da hrvatski branitelji i njihove obitelji nisu zaboravljeni. Naime, uz potporu aktivnosti braniteljskih udruga, velika pozornost pridaje se i njihovoj djeci, prvenstveno kroz financijsku potporu školovanju.

Marija Lukovnjak jedna je od 61 učenica/ka stipendista kojima su na svečanosti u zgradi Scheier uručeni ugovori za stipendije.

– U ime svih učenika zahvaljujem Međimurskoj županiji što nam pomaže u školovanju te brinu o nama. Sigurna sam da će ovo svima nama biti vjetar u leđa za budući rad i obrazovanje – rekla je učenica 3. razreda Gospodarske škole Čakovec.

Od školske godine 2004./2005. do danas Međimurska županija je djeci hrvatskih branitelja dodijelila nešto više od 900 stipendija. Iznos stipendije na godišnjoj razini je 3000 kuna, a isplaćuju se u dvije jednake rate u iznosu od 1500 kn.

– Hrvatski branitelji naši su heroji, ljudi koji su ostavili veliki trag i zadužili nas tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća, a mi im nastojimo vratiti velikim poštovanjem i zahvalnošću, ali i brigom za njihovu djecu. Ovim projektnom vrednujemo žrtvu Domovinskog rata i sve one koji su sudjelovali u njemu – rekao je župan Matija Posavec, uz vijest da će stipendistima polovica iznosa biti uplaćena najkasnije do sutrašnjeg dana.

>> U zgradi Scheier u Čakovcu dodijeljene učeničke stipendije djeci hrvatskih branitelja

Ugovore su učenicima uručili župan Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Blaženka Novak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja TošićGrlač te privremeni pročelnik Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Kristijan Srpak.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi školskog benda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Poetikon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije