I KOKICE IMAJU SVOJ DAN

MEĐUNARODNI DAN KOKICA Tko bi im odolio? Kokice su mnogima omiljena grickalica

Negdje usput, netko je shvatio kako zagrijavanjem zrna kukuruza one eksplodiraju i time otkrivaju svoju finu, mekanu unutrašnjost

Kukuruz kakvog danas poznajemo potekao je od zrna koja su rasla
na stabiljkama biljke veličine pšenice, dok nije prerastao u ono
što danas zovemo – pravom “kuruzom”. Nakon što su doseljenici
otkrili Novi svijet, malo je reći da je svijet poludio za ovom
sasvim novom biljkom. 

Negdje usput, netko je shvatio kako zagrijavanjem zrna kukuruza
one eksplodiraju i time otkrivaju svoju finu, mekanu
unutrašnjost. Diljem svijeta, 19. se siječnja obilježava kao
Međunarodni dan kokica. Mnogima je to omiljena grickalica, a
istraživanja potvrđuju kako kokice sadrže beta-karoten te imaju
visok sadržaj antioksidansa što znači da su kokice zdrava
grickalica.

Zanimljivo je da zrno kukuruza za kokice može odskočiti i čak
metar u zrak te da su se kokice, kada nije bilo štednjaka ili
mikrovalnih pećnica, pripremale na vrućem pijesku, piše zagorje.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije