NA MEĐIMURSKIM PROMETNICAMA

VIDEO Proveli smo večer u presretaču: ‘Vozači popiju pa dobiju osjećaj da mogu dobro voziti’

U nekoliko sati koje smo proveli zajedno, imali smo četiri zaustavljanja

Pri temperaturi od -2 Celzijevih stupnjeva, u subotu navečer, naša novinarska ekipa našla se s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, Kristijanom Višnjićem, Darkom Vlašićem i Mariom Poljakovićem.

Pojačani nadzor prometa vrši se ovog vikenda, stoga smo proveli večer u policijskom presretaču sa specijalnim mobilnim timom, a naša kamera zabilježila je cijeli postupak akcije koju provode policijski službenici.

POGLEDAJTE VIDEO PRILOG:

https://emedjimurje.rtl.hr/video/359253/video-proveli-smo-vecer-u-presretacu-evo-kako-izgleda-subotnja-vecer-medjimurskih-policajaca/?video_position=In%20Text

– Dobra večer! Provodi se akcija alkohol, zamolio bih vas prometnu i vozačku – riječi su to kojima su čitavu večer ‘naši’ policijski službenici (Poljaković i Vlašić) prilazili vozačima zaustavljenih vozila.

Već nekoliko godina u Hrvatskoj, pa tako i u Međimurju, provode se kontinuirane akcije u kojima policija kontrolira količinu alkohola u krvi. Danas su policijski službenici opremljeni za to, svima poznatim uređajima, ‘dregerima’. Svaki vozač, iako popio i čašu vina, željno iščekuje rezultat 0,0.

S policijskim službenicima proveli samo subotnju večer na terenu u civilnim službenim vozilom – presretačem. To službeno vozilo može utvrditi razne prekršaje kao što su prekoračenje brzine, prolazak kroz crveno svjetlo, nepropisno okretanje vozila po kolniku i ostali prekršaji koje u tom trenu utvrde da je vozač učinio.

U nekoliko sati koje smo proveli zajedno, imali smo četiri zaustavljanja. 

Od četiri vozača koja smo zaustavili, trojica su imala sretnih 0,0, dok je jedan vozač napuhao 0,63, no nije želio otkriti identitet niti pričati pred našom kamerom.

Kod jednog automobila kojeg smo zaustavili u Nedelišću, iako je vozač ‘napuhao’ čistih 0,0, njegovi putnici na stražnjim sjedalima nisu bili vezani, pa su im zbog tog prekrašaja policijski službenici izdali obvezni prekršajni nalog u iznosu od 1,000 kuna.

Jedan od dobrih primjera vozača, koji je želio pred našu kameru i bio voljan otkriti svoj identitet, bio je Filip Babić iz Lopatinca. Nakon što je napuhao 0,0 i bio pohvaljen od strane naših policijskih službenika, rekao nam je da ni on uvijek ne sjeda za volan bez da je popio koju čašicu, no tvrdi da je svjestan svih rizika koji se tada mogu dogoditi.

– Puno vozača koji popiju prije vožnje dobiju osjećaj da mogu dobro voziti, ali ne shvaćaju da i njih netko može udariti pa će na kraju onda oni biti krivi, upravo zbog alkohola u krvi, rekao nam je Filip.

Kristijan Višnjić, policijski službenik Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, dao je savjet za one vozače koji su na zabavu stigli autom, a ipak su popili.

– Molim sve one vozače već kad popiju, odnosno konzumiraju tu večer alkohol, da ne sjedaju za upravljač. Neka pozovu nekog tko nije konzumirao alkoholna pića da ih odveze doma ili neka koriste javni prijevoz, pogotovo taxi službu, rekao nam je Višnjić.

Zahvaljujemo našim noćnim suradnicima, zahvaljujemo i Policijskoj upravi međimurskoj što su nam pružili ruku suradnje u akciji ‘Alkohol’. Zadovoljstvo nam je bilo s njima surađivati, nadajući se kako ovo nije bilo naše posljednje ‘noćno druženje’.

Kako je protekla naša večer s policijskim službenicima, pogledajte u videu.

A vama, dragi čitatelji, preporučujemo da nikada ne sjedate za volan ako ste popili, već da pronađete alternativno rješenje koje će vas sigurno dovesti do kuće. Za vas su video prilog akcije ‘Alkohol’ snimili: Tomislav Borković i Anja Dobranić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije