za akademsku godinu 2019./2020.

POLA MILIJUNA KUNA ZA STIPENDIJE Općina Nedelišće potpisala novih 29 stipendijskih ugovora

S novopotpisanim ugovorima Općina Nedelišće sada ima 83 stipendista za čije stipendije godišnje izdvaja 511.000 kuna

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania danas je, u prostorima Mesapa, potpisao 29 novoodobrenih stipendija za akademsku godinu 2019./2020.

>> OPĆINA NEDELIŠĆE Potpisivanje ugovora s novim stipendistima o stipendiranju za akademsku 2019./2020. godinu

-Zadovoljan sam što smo ove godine mogli izaći ususret svim stipendistima koji su podnijeli zahtjeve, odnosno prijavili se na natječaj te imali potrebne uvjete. Najveći broj naših stipendista pohađa fakultete u Hrvatskoj, ali imamo i stipendiste koji studiraju u Austriji , Engleskoj i Sloveniji. Mjesečni iznos stipendija je 600 kuna za studij u Hrvatskoj i 800 kuna za studij u inozemstvu, rekao je Dania naglasivši da se općina trudi stipendistima pomoći i pri pronalaženju posla kad završe studij.

-Trudimo se osigurati im radna mjesta po završetku fakulteta. S ponosom mogu reći da ove godine kreće izgradnja triju novih tvornica u Gospodarskoj zoni Goričica, a prošle godine je tvrtka Centrometal u Macincu dogradila jednu veliku halu. Očekujem da ćemo za dvije-tri godine imati kompletno izgrađenu i siguran sam da će tu biti veliki broj radnih mjesta za ove naše studente, optimističan je načelnik.

Marina Novak, studentica četvrte godine Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, naglašava da financijska podrška ove vrste itekako dobro dođe.

-Puno mi znači ova stipendija, jer barem donekle rasterećuje moje roditelja i omogućava da djelomično pokrijem troškove stanovanja i prehrane. Troškovi studiranja su danas visoki, što najviše osjete moji roditelji, kaže Marina koja bi se po završetku studija rado vratila u Međimurje. -Tu sam doma i ako bude prilike rado bih ostala ovdje.

S njom se složio i Gabrijel Stojanović, student druge godine kineziologije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

-Makar je jeftinije kad si smješten u domu ova će mi stipendija dobro doći. Puno se potroši na hranu i druge troškove, pa je dobro kad koja kuna ostane da se može na neku kavicu i slično, priča nam Gabrijel, koji, također, planira povratak. –Nadam se poslu u nekom od ovdašnjih atletskih klubova, AK Nedelišću, Međimurju Čakovec ili Slobodi Varaždin. Vidjet ćemo gdje će biti prilika i gdje će me htjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije