HVALEVRIJEDNO

OPĆINA SELNICA PRISKOČILA U POMOĆ Jednoglasno odlučeno da se za obitelj Žunić prikupe novci i kupi kuća

Za njih je u Gornjem Zebancu pronađena kuća u vrijednosti od 135.000 kuna te će Općina nastojati prikupiti toliko novca

Kuća u kojoj godinama živi obitelj Žunić, uslijed tektonskih promjena okoliša i dotrajalosti počela se urušavati i postala je opasna za njezine vlasnike. Kako obitelj zbog mnogih stvari nije mogla ju sama urediti, u pomoć je priskočila Općina Selnica, a vijeće je jednoglasno odlučilo da se za Žunićeve prikupe novci i kupi kuća.

Općinsko vijeće Selnica održalo je u srijedu, 15. siječnja svoju 22. sjednicu koja je u pozivu vijećnicima imala oznaku ‘hitna sjednica’.

Razlog hitnosti bio je donošenje odluke o prikupljanju novčanih donacija za obitelj Žunić iz Plešivice, kojoj se počela urušavati obiteljska kuća, u kojoj uz roditelje živi i dvoje djece učenika osnovne i srednje šole. Jednoglasno, Općinsko vijeće donijelo je Odluku prema kojoj će Općina Selnica kao Jedinica lokalne samouprave prikupljati dobrovoljna novčana sredstva od fizičkih i pravnih osoba kao pomoć za kupnju kuće obitelji Žunić iz Plešivice.

Za njih je u Gornjem Zebancu pronađena kuća koja se cijeni na 135.000 kuna, te će Općina nastojati prikupiti toliko novca. Ovim, uistinu hvalevrijednom odlukom, vijećnici i posebice općinski načelnik Ervin Vičević, riješili su veliki problem jedne socijalno ugrožene obitelji, kojima se kuća počela rušiti, a koju zbog niza okolnosti sami nisu mogli sanirati.

Stoga, zaslužuju vijećnici i načelnik najiskrenije divljenje i pohvale, jer ovim činom, u prvom redu će djeci Sari i Dominiku stvoriti normalne uvjete za njihovo školovanje i razvoj u novom i toplom domu. Vijeće je donijelo i odluku o kratkoročnom zaduženju općine u iznosu od milijun kuna, a novci će se koristiti za plaćanje troškova izgradnje nerazvrstane ceste u naselju Bukovec.

Isto tako, jednoglano, vijeće je donijelo Odluku o načinu i upravljanja i korištenja športskih građevina u općinskom vlasništvu. Riječ je o građevinama u Selnici, Donjen Koncovčaku, Zebanec Selu i Merhatovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije