godišnja izvještajna skupština

FOTO Vatrogasna mladež DVD-a Sveta Marija sumirala lanjski rad

Najvatrogaskinjom 2019. godine proglašena je Ana-Marija Gašparić, dok je najvatrogasac Petar Gašparić

Protekle 2019. godine u rad vatrogasne mladeži DVD-a Sveta Marija bilo je uključeno pedesetak mladih vatrogasaca u dobnim skupinama od 6 do 12 i od 12 do 16 godina, koji su ukupno činili pet natjecateljska odjeljenja koja su nastupala diljem Hrvatske.

– Protekle godine natjecateljska odjeljenja nastupila su na 11 natjecanja. Na svim natjecanjima su ostvareni odlični rezultati, no posebno treba istaknuti žensku mladež koja je na Županijskom natjecanju zauzela 2. mjesto i tako ponovno izborila plasman na Državno natjecanje – naglasak je iz godišnjeg izvješća o radu kojeg je podnijela Gabriela Jakupek, predsjednica Vatrogasne mladeži DVD Sveta.

Dodala je kako je puno svoga vremena, uz uvježbavanje vatrogasnih vježbi tokom cijele godine, posvetili uključivanjem njih samih u radne akcije njihovog društva. Uz to su sudjelovali na raznim susretima, obljetnicama i priredbama vatrogasnih organizacija, sudjelovali na vjerskim manifestacijama u njihovom mjestu, pomagali pri natjecanju sa zaprežnim špricama, pomogli u pregledavanju hidrantske mreže u mjestu, čistili i uređivali prostorije garaža i vatrogasnog doma.

U svojem selu sudjelovali su na Adventskom sajmu, u povorci povodom Maškara, za koje su samostalno izradili kostime.

– Ljetne mjesece proveli smo uglavnom družeći se pa smo tako protekle godine boravili u vikendici vatrogasne zajednice Međimurske županije, išli na izlet u grad Varaždin i cinestar s ekipama pomlatka. Ove godine po prvi put organizirali smo radionicu s Crvenim križem, gdje smo se super zabavili, ali i naučili mnoge korisne stvari. Posjetili smo naš Dječji vrtić, prikupili nove simpatizere vatrogastva i dječicu naučili nešto novo – kaže Gabriela Jakupek.

Zadnju četvrtinu godine započeli su akcijom čišćenja mjesta u organizaciji Općine Sveta Marija, a nastavili su s vježbanjem i druženjima. U prosincu su sudjelovali na općinskom Božićnom sajmu i za kraj organizirali izlet u grad Bjelovar i posjet Božićnoj priči imanja Salaj.

>> Vatrogasna mladež DVD-a Sveta Marija sumirala lanjski rad

– Za ovaj izlet želimo reći jedno veliko hvala našoj prijateljici Ireni Vičević koja nam uvelike pomaže u radu našeg gruštva. Ove godine poklonila nam je i majice za svu našu mladež, kao i komodu za našu kuhinju. Stoga, još jednom joj želim reći jedno veliko hvala! – rekla je i za kraj dodala: – Godinu možemo zaključiti kao veoma uspješnu, punu različitih događanja, punu padova, ali i uspona. Na svu sreću još uvijek se uspijevamo držati zajedno i naša budućnost je za sad sigurna, jer još uvijek broj naše mladeži nije na opadanju.  

Stoga zahvaljujemo svima koji su doprinjeli radu vatrogasne mladeži, svim udrugama u našem mjestu, zahvaljujemo starijim članovima DVD-a koji su nam stalna podrška u radu i najviše zahvaljujemo roditeljima, koji nam uz sve školske i domaće obveze dozvole da svoje slobodno vrijeme provedemo sudjelovanjem u ovoj humanoj i plemenitoj udruzi.

Na skupštini je bilo prisutno više 80 ljudi. Puno djece, ali i roditelja koji su došli pogledati sto su  to mladi vatrogasci napravili u protekloj 2019.  Bila su tu i gostujuća društva iz Donjeg Mihaljevca, Draškovca, Svete Nedelje i Varaždinskih Toplica. Na skupštinu je došla i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VZMŽ Hrvoje Novaković, dopredsjednik VZMŽ Andreas Lisjak te zapovjednik DVD-a Sveta Marija Anđelko Gašparić.

Skupština je okončana podjelom nagrada najzaslužnijima. Iz vatrogasnog pomlatka su nagrađeni Lorena Orehovec i Leon Orehovec, za redoviti dolazak na treninge Nika Vrabac Jan Orehovec. Proglašena je najvatrogaskinja 2019. godine. To je AnaMarija Gašparić, dok je najvatrogasac Petar Gašparić.

Za odlazak iz vatrogasne mladeži prigodne majice su dobili Adriana Komorski, Karlo Vlah, Ana-Marija Gašparić. Skupština je održana u rano nedjeljno popodne 12. siječnja u mjesnom Domu kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije