Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Vatrogasna mladež DVD-a Sveta Marija sumirala lanjski rad
DVD Sveta Marija

godišnja izvještajna skupština

FOTO Vatrogasna mladež DVD-a Sveta Marija sumirala lanjski rad

Najvatrogaskinjom 2019. godine proglašena je Ana-Marija Gašparić, dok je najvatrogasac Petar Gašparić

Protekle 2019. godine u rad vatrogasne mladeži DVD-a Sveta Marija bilo je uključeno pedesetak mladih vatrogasaca u dobnim skupinama od 6 do 12 i od 12 do 16 godina, koji su ukupno činili pet natjecateljska odjeljenja koja su nastupala diljem Hrvatske.

- Protekle godine natjecateljska odjeljenja nastupila su na 11 natjecanja. Na svim natjecanjima su ostvareni odlični rezultati, no posebno treba istaknuti žensku mladež koja je na Županijskom natjecanju zauzela 2. mjesto i tako ponovno izborila plasman na Državno natjecanje - naglasak je iz godišnjeg izvješća o radu kojeg je podnijela Gabriela Jakupek, predsjednica Vatrogasne mladeži DVD Sveta.

Dodala je kako je puno svoga vremena, uz uvježbavanje vatrogasnih vježbi tokom cijele godine, posvetili uključivanjem njih samih u radne akcije njihovog društva. Uz to su sudjelovali na raznim susretima, obljetnicama i priredbama vatrogasnih organizacija, sudjelovali na vjerskim manifestacijama u njihovom mjestu, pomagali pri natjecanju sa zaprežnim špricama, pomogli u pregledavanju hidrantske mreže u mjestu, čistili i uređivali prostorije garaža i vatrogasnog doma.

U svojem selu sudjelovali su na Adventskom sajmu, u povorci povodom Maškara, za koje su samostalno izradili kostime.

- Ljetne mjesece proveli smo uglavnom družeći se pa smo tako protekle godine boravili u vikendici vatrogasne zajednice Međimurske županije, išli na izlet u grad Varaždin i cinestar s ekipama pomlatka. Ove godine po prvi put organizirali smo radionicu s Crvenim križem, gdje smo se super zabavili, ali i naučili mnoge korisne stvari. Posjetili smo naš Dječji vrtić, prikupili nove simpatizere vatrogastva i dječicu naučili nešto novo - kaže Gabriela Jakupek.

Zadnju četvrtinu godine započeli su akcijom čišćenja mjesta u organizaciji Općine Sveta Marija, a nastavili su s vježbanjem i druženjima. U prosincu su sudjelovali na općinskom Božićnom sajmu i za kraj organizirali izlet u grad Bjelovar i posjet Božićnoj priči imanja Salaj.

Vatrogasna mladež DVD-a Sveta Marija sumirala lanjski rad Fotogalerija

- Za ovaj izlet želimo reći jedno veliko hvala našoj prijateljici Ireni Vičević koja nam uvelike pomaže u radu našeg gruštva. Ove godine poklonila nam je i majice za svu našu mladež, kao i komodu za našu kuhinju. Stoga, još jednom joj želim reći jedno veliko hvala! - rekla je i za kraj dodala: - Godinu možemo zaključiti kao veoma uspješnu, punu različitih događanja, punu padova, ali i uspona. Na svu sreću još uvijek se uspijevamo držati zajedno i naša budućnost je za sad sigurna, jer još uvijek broj naše mladeži nije na opadanju.  

Stoga zahvaljujemo svima koji su doprinjeli radu vatrogasne mladeži, svim udrugama u našem mjestu, zahvaljujemo starijim članovima DVD-a koji su nam stalna podrška u radu i najviše zahvaljujemo roditeljima, koji nam uz sve školske i domaće obveze dozvole da svoje slobodno vrijeme provedemo sudjelovanjem u ovoj humanoj i plemenitoj udruzi.

Na skupštini je bilo prisutno više 80 ljudi. Puno djece, ali i roditelja koji su došli pogledati sto su  to mladi vatrogasci napravili u protekloj 2019.  Bila su tu i gostujuća društva iz Donjeg Mihaljevca, Draškovca, Svete Nedelje i Varaždinskih Toplica. Na skupštinu je došla i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VZMŽ Hrvoje Novaković, dopredsjednik VZMŽ Andreas Lisjak te zapovjednik DVD-a Sveta Marija Anđelko Gašparić.

Skupština je okončana podjelom nagrada najzaslužnijima. Iz vatrogasnog pomlatka su nagrađeni Lorena Orehovec i Leon Orehovec, za redoviti dolazak na treninge Nika Vrabac Jan Orehovec. Proglašena je najvatrogaskinja 2019. godine. To je Ana-Marija Gašparić, dok je najvatrogasac Petar Gašparić.

Za odlazak iz vatrogasne mladeži prigodne majice su dobili Adriana Komorski, Karlo Vlah, Ana-Marija Gašparić. Skupština je održana u rano nedjeljno popodne 12. siječnja u mjesnom Domu kulture.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!