NA PUTU DO OSTVARENJA SNOVA

VIDEO Mlada čakovečka studentica glazbe Dina Posedi u Brightonu snimila svoj prvi singl ‘Coffee Clouds’, poslušajte ga!

Da se uz studiranje mogu slijediti zacrtani ciljevi i dugo sanjani snovi, dokazala je 20-godišnja studentica glazbe iz Čakovca Dina Posedi izdavši krajem studenog ove godine svoj prvi singl ‘Coffee Clouds’, objavljen za TuneCore i dostupan na više od 30 internet platformi!

Inače svestrana umjetnica, Dina je glazbeni talent pokazivala od djetinjstva. Pohađala je Umjetničku školu Miroslav Magdalenić u Čakovcu te je po završetku Gimnazije Josipa Slavenskog odselila na dugoželjeni studij u grad – Brighton.

Turističko je to središte na obali La Mancha na jugozapadu Engleske, gradić poznat kao središte umjetnika prošarano živahnim noćnim životom s mnoštvom glazbenih bendova koji sviraju uživo, stvoren za mlade potencijale kao što je Dina. Tamo je, kako kaže studentica druge godine smjera Professional Musicianship-Vocals na British and Irish Modern Music Institute, prvi put osjetila kako je to ‘biti svoj’ i maknuti se od
sredine koja mlade često obeshrabruje.

Samo nešto više od godinu dana studija na obrazovnoj instituciji koju su pohađali poznati umjetnici poput George Ezre, Jamesa Baya i Toma Odella, potpisuje tekst i kompoziciju svog prvog singla ‘Coffee Clouds’, koji se osim u lokalima Brightona mogao čuti i u nekim od međimurskih. S obzirom na to da je od malih nogu posvećena glazbi, ovo je prva u nizu pjesama koje se osmjehuju u predstojećim godinama.

– Moj prvi singl nastao je nevezan za fakultet, uz pomoć producenta Matta Flooda. Radili smo od ožujka ove godine i 29. studenog uspjeli objaviti pjesmu koja za mene ima posebno značenje. Iako su iza tog projekta sati i sati uloženog truda, snimanja, preslušavanja i usavršavanja, pozitivne reakcije koje sam doživjela po objavi pjesme motiviraju me i velika su inspiracija te vjetar u leđa, ističe Dina.

Svjetla pozornice nisu joj nepoznata

Tijekom gimnazijskih dana nastupala je na brojnim priredbama sa školskim zborom, a tada je predvodila i vokalnu skupinu s kojom je uljepšala brojna svečana događanja u Čakovcu. Također, 2018. godine Dina je imala čast biti dio ansambla poznate kazališne senzacije, mjuzikla Les Miserables koji se izvodio na području regije.

Zahvalna svim dosadašnjim mentorima, kao najčvršću stijenu iz srednjoškolskog obrazovanja te poticaj za posvećivanje glazbi izdvaja profesora i glazbenika Damira Rodigera, čija je pomoć uvelike olakšala u pripremi za upis na željeni fakultet. No, najveću zahvalnost ipak osjeća prema svojoj obitelji, koja je podržava od najranijih dana.

Osim lokalnih angažmana, redovno odrađuje praksu te uvježbava nastupe pred sadašnjim profesorima i mentorima, od kojih brojni surađuju sa zvijezdama poput Lane Del Ray, benda The Pixies te drugim popularnim glazbenicima. Uživa u glazbi, slijedi svoj san i poručuje svojim vršnjacima da nađu ono u čemu su dobri i da nikad od toga ne odustaju, jer je to jedini pravi način da ostvare svoju sreću!

Do nove pjesme uživajte u njezinom prvom singlu ‘Coffee Clouds’!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije