NA RELACIJI ČAKOVEC – KOTORIBA

BIJESNI PUTNICI ‘Zbog pojedinaca bez karte, ostali smo zarobljeni u vlaku!’

Zbog činjenice da putnike bez karte kondukter i strojovođa drugačije ne mogu zadržati u vlaku do dolaska policije, sva vrata su bila zatvorena za izlazak do njihovog dolaska

Već smo više puta objavljivali pritužbe naših čitatelja koji su doživjeli neugodna iskustva na putovanju vlakom. Danas nam se obratio čitatelj koji svakodnevno putuje na relaciji Kotoriba – Čakovec i obratno zbog posla.

– Uz sve probleme, kašnjenja vlakova, situacija da se ponekad smrzavamo u vlaku, a ponekad ‘kuhamo’ u njima, danas sam doživio nešto posve novo. Naime, ostali smo ‘zarobljeni’ u vlaku gotovo pola sata – kaže nam nezadovoljni čitatelj.

Što se dogodilo? Naime, na vlak koji iz Čakovca kreće u 14:52 sati u Donjem Kraljevcu se ukrcalo nekoliko putnika, a neki od njih bili su bez prijevozne karte što je, pregledavajući karte, uočio kondukter.

– Nakon ‘natezanja’ sa spomenutim putnicima i činjenice da su odbijali platiti kartu, kondukter je odlučio pozvati policiju. Neki od putnika su rekli, ja to nisam vidio, da je jedan od njih i napao konduktera te se iskrcao iz vlaka stanicu prije Kotoribe, u Donjem Mihaljevcu – govori nam.

Kako kaže, vlak je stigao na željeznički kolodvor u Kotoribi praktički na vrijeme, no zbog činjenice da putnike bez karte kondukter i strojovođa drugačije ne mogu zadržati u vlaku do dolaska policije, sva vrata su bila zatvorena za izlazak do njihovog dolaska.

– To je potrajalo gotovo pola sata. Apsurdna situacija, a što je najgore, ovo nije prvi put, no ponekad kondukteri popuste i zbog ostalih putnika jednostavno odustanu od čekanja policije. Moram napomenuti  da se, u ovom, ali i drugim slučajevima kojima sam prisustvovao, radilo o pripadnicima romske nacionalne manjine – završio je čitatelj.

Detalje ovog slučaja i učestalost sličnih događaja ispitat ćemo u PU međimurskoj, a upit o ovom slučaju poslali smo i Hrvatskim željeznicama. Njihov odgovor ćemo objaviti po primitku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije