IZNIMAN USPJEH

VIDEO I FOTO Čakovečke navijačice Livi briljirale na svjetskom prvenstvu u Japanu!

Cheerleadersice Livi, Saša Vitez i Diana Lesar, predstavljale su Hrvatsku na 10. Svjetskom cheerleading prvenstvu u Japanu

Još jedan u nizu uspjeha čakovečkih navijačica Livi – svi su se divili našim curama na svjetskom prvenstvu u Japanu!

22., 23. i 24. studenog u olimpijskoj dvorani Takasaki arena održan je ’10th Cheerleading World Championships 2019′. Svjetsko cheerleading prvenstvo održava se svake dvije godine, a ove godine na prvenstvu su sudjelovale reprezentacije iz 31 zemlje sa svih kontinenata.

Naše cheerleadersice Livi natjecale su se u Cheer Dance Doubles Senior kategoriji, odnosno cheerleading ples u paru. 


Nastupale su tri puta, u petak, subotu i nedjelju. Svaki dan su postizale sve bolji rezultat, te su tako na kraju konačni plasman izborile zbrojem ocjena svih sudaca i osvojile odlično 13. mjesto! To je veliki rezultat za našu zemlju, obzirom da Hrvatska nema dugu tradiciju u cheer plesu.

1. mjesto u toj kategoriji osvojila je reprezentacija Japana, 2. mjesto reprezentacija Italije, a 3. mjesto reprezentacija Rusije. Organizator natjecanja bila je International Federation of Cheerleading (IFC).

U istoj dvorani gdje su nastupale naše djevojke će se održati natjecanje u sportskoj gimnastici na Olimpijskim igrama 2020. godine.

U Japanu je u isto vrijeme, 22. studenog, bila održana skupština International Federation of Cheerleading (IFC) pod predsjedanjem mr. Nakamure iz Japana. Na skupštini su sudjelovali i delegati iz država članica IFC. Hrvatsku je predstavljao Siniša Stričak, tajnik Hrvatskog navijačkog i pom pon plesnog saveza. Izvješće o radu predstavili su predsjednici saveza po kontinentima te na kraju predsjednik IFC-a. Svoju kandidaturu za sljedeće Svjetsko prvenstvo 2021. najavila je Italija.

Inače, cheerleadersice kluba Livi višestruke su hrvatske prvakinje. Poznate su po svojim vještinama i visokoj reputaciji u tom sportu još od 2005. godine. Kadetske, juniorske i seniorske ekipe navijačica Livi nesebično i profesionalno vode dugogodišnje cheerleadersice i trenerice Diana Lesar, Anja Dobranić, Katarina Sklepić, Izabela Novaković, Ana Marija Radošević i Paula Horvat.

Djevojke osvajaju medalje i pehare na brojnim europskim i svjetskim natjecanjima i kupovima. Djeluju u više dobnih skupina, od najmlađih kadeta do starijih seniorki. 

Natjecanje u Japanu, kojim su članice kluba bogatije za još jedno iskustvo na svjetskoj razini, je bilo dodatna potvrda i odličje u nizu kvalitetnog i stručnog rada Plesnog centra Livi.

Njihova plesna sezona je tek krenula, a djevojke pripremaju i obećavaju još puno dobrih koreografija i nastupa u kojima će, kao i svaki puta, publika uživati. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije