DRUŠTVO 'NAŠA DJECA' ČAKOVEC

VIDEO I FOTO Humanitarni koncert ‘I ja bih na more’ u Centru za kulturu Čakovec

Društvo 'Naša djeca' Čakovec već devetnaest godina provodi projekt 'I ja bih na more' za djecu iz socijalno osjetljivijih obitelji s područja grada Čakovca

Sredstva za organiziranje ljetovanja sakupljaju se organiziranjem humanitarnih akcija. Jedna od njih održana 3. prosinca u Centru za kulturu Čakovec.

>> FOTO Humanitarni koncert “I ja bih na more” u Centru za kulturu Čakovec

Bio je to humanitarni koncert u koji su se uključili: Umjetnička škola Miroslav Magdalenić s učenikom Lovro Perencom na trubi uz klavirsku pratnju Davora Žličara, prof. na klaviru dok mu je mentor profesor Vjeran Vidović, Čakovečki mališani s voditeljicom Lanom Cvrtila, prof. , Dječji vrtići Vjeverica i Cipelica s odgajateljicama Suzanom Kovač i Đurđicom Golik, Studio suvremenog plesa Teuta pod vodstvom Nikoline Mekovec, Dječji vrtić Stonoga i Dječji vrtić Cvrčak s odgajateljicama Jagodom Srša i Smiljanom Nedeljko, Plesni centar Livi pod vodstvom trenerica Diane Lesar i Anje Dobranić, Dječji vrtić Cvrčak- skupina Iskrice, odgajateljice Mirjana Lisjak i Kristina Barić, Čakovečke mažoretkinje, voditeljica Smiljana Nedeljko, Dječji vrtić žibeki – Čakovec, voditeljice Suzana Škudar i i Alenka Maslač,Plesni studio Vivona, voditeljice Ivana i Nela Pečerko te Karmen Kovačević, Dječji vrtić Bambi, voditeljica Ivana Pečerko i OŠ Belica s učiteljicom Gordanom Turk.

Prije njihovog nastupa pozdrave riječi i riječi zahvalnosti uputili su im Gordana Šoltić-Siladi, predsjednica Društva Naša djeca Čakovec i Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca. Kovač je istaknuo kako Grad Čakovec nije prijatelj djece samo na papiru, već i u stvarnosti što dokazuje i podupiranjem ovog i drugih projekta kada su u pitanju najmlađi. Zahvalio se je svima što su kupili ulaznice, a potom je na kraju 60-minutne priredbe voditeljice nagradio cvijećem što je bio simbolični ‘darak’ za ono što su one ugradile da priredba padne na plodno tlo.

– Ako treba nekome pomoći onda su tu Čakovčanci, onda su tu Međimurci – poručio je. Predsjednica DND je bila oduševljena odazivom, odnosno velikim i plemenitim srcima sviju onih koji su napunili dvoranu humanošću. Rekla je kako je Društvo Naša djeca s ovim projektom postalo dio prekrasne priče darivanja u ovo adventsko vrijeme pa je i ona u znak zahvalnosti s Kovačem nagradila voditeljice.

Ustvari zaslužni su svi, oni u dvorani i oni na pozornici. A dug i iskren pljesak izvođačima bio je ujedno sretan put onima koji će dogodine na more. Izvođači svih dobnih struktura, ugradili su program i projekt svoj pokret, pjesmu, riječ u nešto plemenito. A plemenitost je vrlina Međimuraca i stoga takve i slične priredbe imaju svijetlu podlogu. Djelić atmosfere pogledajte u galeriji i videu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije